Renault Megane: Lekkage besteurderskant

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1400

Beste,

Ik heb een Megane estae TCE 1.4 uit 2011. Deze heeft water in het bakje bij de bestuurderskant onder de vloermat. Ook bij de linker achterstoel is de vloermat nat. Hiervoor is de auto al diverse malen bij de dealer geweest. Men heeft toen gemeld dat de afvoer verstopt zat van het panoramadak. Dit hebben ze opgelost en toen zagen ze ook dat de afvoerslang van het panoramadak los was van de parafaan. Deze hebben ze vast gemaakt. Airco afvoer was verder in orde. Een paar maanden later helaas weer water in het bakje. Auto van de week weer langs gebracht en nu kreeg ik te horen dat ze het dashboard moeten gaan demonteren omdat de afvoerslang van het panoramadak is losgeschoten. Deze kunnen ze enkel weer vast maken door het dashboard helemaal weg te halen. Je zult begrijpen dat dit een dure klus is. Ze zijn er zeker een hele dag mee bezig. Ze weten geen oorzaak van het losraken. Ze hebben de slang wel afgedopt zodat er nu even geen water meer in het voertuig loopt echter weten ze ook niet precies wat het effect hier van is. Klinkt dit logisch?

thierry van wijland-1

Geplaatst door thierry van wijland-1 , lid sinds 2 jaar geleden

13 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Zit je paravanafvoer niet gewoon verstopt , komt regelmatig voor , links en rechts onder de paravan zitten rubberen thules met aan de onderkant rubberen flapjes die het vuil tegenhouden , giet eens een liter water links en rechts door het rooster onder voorruit dan moet het flink onder je auto uit lopen , is dit niet het geval of is het drup drup dan zit de boel verstopt.

thierry van wijland-1, 2 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. De paravan is inmiddels al drie keer open geweest. 2 keer door de Renault dealer bekeken en één keer door mij zelf. De paravan is telkens droog en bij het vullen met water loopt dit direct in de buurt van de voorwielen er weer uit. Volgens de dealer is dit niet het probleem maar de aansluiting van de afvoerslang van het panoramadak op de paravan. Die zou los zijn geraakt van de paravan.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Prima , het was een idee , omdat ik er verder niets over las .
maar het dashbord hoeft er niet uit om bij de aansluitingen te komen , het is een beetje prutsen maar je kunt er wel bij.

thierry van wijland-1, 2 jaar geleden

Hoi,

Ik kan zelf de paravan open maken, dat heb ik al eens eerder gedaan en is niet zoveel werk. Zou ik dan zelf die slang kunnen zien zitten die ik vast moet maken aan die paravan? Of moet je wel wat Renault kennis hebben om dit te doen? Ze hebben de slang nu afgedopt zodat er geen water meer in de auto zelf kan komen. Blijkbaar konden ze er dus wel bij maar hem niet meer aansluiten op de paravan?

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Waar hebben ze hem afgedopt dan ?

thierry van wijland-1, 2 jaar geleden

Hoi,

Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik ging er vanuit ergens bij de paravan. Ik zal dat moeten navragen.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

De slang loopt van de hoek van het open dak onder de dakhemel via de A stijl naar beneden naar de paravan .
De afdekkap op de A stijl demonteren geeft zicht op de slang .

thierry van wijland-1, 2 jaar geleden

Beste Kaleido 1,

Bedankt voor al je reacties. Ik ga toch maar zelf nog even een poging wagen om te bekijken hoe alles nu zit. 25 september heb ik pas een afspraak bij de garage voor de demontage van het dashboard dus heb nog even tijd. Hopelijk kan ik hiermee wat geld besparen want de kosten voor het laten maken door de garage lopen zeker naar minimaal 500 euro en dat is best wat geld. Nogmaals dank voor je tijd!

guido T, 2 jaar geleden

Hoi, ook ik heb vorig jaar nogal wat water aan de bestuurderskant gehad van een megane uit 2005. Bleek dat de airco-afvoer verstopt zat onder de wagen. Dat is tevens de paravan-afvoer. Onder de wagen, achter het hitteschild boven de uitlaat komt die afvoer uit. Aan het eind van de afvoer zit een rubber klepje dat vol zat met vuil. Verstopt dus. Dat dopje er af gehaald en toen was het opgelost. Wel nog de hele vloerbedekking er uit gehaald en 2 dagen laten drogen. Flinke klus maar het is opgelost. Misschien heb je er iets aan.

    Dag guido, Megane uit 2005 praat al over een heel ander Megane - Marcos80, 10 maanden geleden

thierry van wijland-1, 2 jaar geleden

Hallo,

Ik heb inmiddels met behulp van de tips van kaleido1 de afvoerslang aangetroffen in de A stijl. Hier was door de garage een dopje ingestopt zodat de lekkage niet doorging. Ik heb vervolgens de paravan bereikbaar gemaakt en met mijn hand kon ik net bij de rubber tulle komen die in het schot zit. Deze was er helemaal doorgeduwd waardoor op dat punt denk ik de lekkage was ontstaan. Ik heb het vermoeden dat dit toch is gekomen door de werkzaamheden van de garage en hun pogingen om de slang aan het tutje te krijgen. Dit zit overigens wel een op een vage manier allemaal. Ik heb de tulle eruit kunnen halen en de afvoerslang van het dak iets kunnen verlengen zodat hij vrij in de paravan ligt. De ruimte die nu open is heb ik dicht gedaan met schuim voor de tocht en beestjes. Dit moet ik nog wel even definitief goed dichtmaken. Vervolgens ben ik naar een wasstraat geweest en bleef mijn vloer verder droog. Ook de regen van afgelopen dagen en vandaag geeft geen natte vloer meer. Voor nu even opgelost en ik kan 600 euro in de zak houden want dat zou het verwijderen van het dashboard zeker gaan kosten.

@guido t, de airco slang was al nagekeken maar was niet het probleem maar toch bedankt voor het meedenken!

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Marcos80, 10 maanden geleden

Dag Thierry,
Is het lekkage voor goed gestopt?
Heb je zin om mij te helpen ik heb al zeker 2 jaar ong hetzelfde probleem bij mij Megane 2012 estate boze die in dat bakje links onder bij de bestuurder water terecht kom zodra het hard heeft geregend. Ik hoor graag van je.

Al vast bedankt

Marcos80, 10 maanden geleden

Of misschien kan iemand mij helpen met het oplossen van een waterlekkage bij mij Megane estate 2012

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Renault Mégane aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.