Renault 0: Lekkage kofferbak Renault Clio 1999 (3drs)

Bouwjaar: 2007

Hoi,

In mijn Clio (3 drs) heb ik last van lekkage.

Het probleem is dat na een fikse regenbui (of bezoekje aan de wasstraat) de bak waar het reservewiel in ligt, "vol" staat met water. Zelf kan ik hier geen oorzaak voor vinden.

Ik heb zelf het idee dat het water "van onderen" komt, bij de rubbers van de kofferbak kan ik niets ondekken en de bekleding is alleen aan de onderzijde vochtig.

Heeft iemand hier ervaring mee of heeft iemand hier zelf last van gehad.

Graag suggesties wat het zou kunnen zijn of wat ik nog kan controleren.

Alvast dank !

Gr Rene

Rene1970

Geplaatst door Rene1970 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

Uit welk jaar is de Clio?
Clio 1 fase 1 (1990-1994) willen de achterlichten nog wel eens lekken. De rubbers zijn dan 'versleten'. Wordt vaak opgelost met wat kit.

Rene1970 (0), 17 jaar geleden

Hoi Cliodennis,

Het is een Clio uit 1999, ik heb de bekleding aan de achterzijde losgemaakt en gekeken. Langs deze stijl zat geen water. Er zit wel een soort "dop" in de achterstijl. Als de kofferbak sluit komen de rubberdoppen uit de klep hierop te rusten. Hier zat echter ook geen vocht.

Mocht je nog meer tips hebben, ik hoor het graag.

Gr Rene

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Hoi ikzelf zie dit vaak bij meerdere auto's het is meestal of de kofferbak rubber die niet goed zit of kapot is en langs de achterlichten,wat ik ooit gedaan heb is achterin gaan liggen met een zaklamp en iemand anders even door de wasstraat laten rijden,kun je misschien opsporen waar dit vandaan komt,als het ook door een regenbui komt is dit nooit van onderen,regen komt nog steeds van boven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.