Renault MEGANE: Licht huilend geluid

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K R8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Sinds kort hoor ik zo nu en dan een licht huilend geluid. Dit geluid is te horen in de buurt van de multiriem. Het geluid is niet contstant. Het treed zo nu en dan op bij de volgende momenten:
- Bij het starten
- Zo nu en dan bij stationair draaien
- Zo nu en dan bij het optrekken, maar niet meer boven de 2000 toeren
- Zo nu en dan bij gas loslaten, onder de 2000 toeren

Distributieriem, multiriem, waterpomp vervangen in juli 2017. Daarna 8000 km gereden.
Onlangs zijn de gloeispiralen vervangen en vandaag hebben we de spanrol van de multiriem vervangen. Deze was versleten en we hadden de hoop dat dit het euvel zou zijn. Niet dus.

Tevens valt me op dat de motor bij doortrekken de motor rauw klinkt. Ook vanaf de rechter kant. Dat rauwe verdwijnt op een gegeven moment (ongeveer rond de 3000 toeren) ook weer.

Wie heeft een idee?

Anne P

Geplaatst door Anne P , lid sinds 2 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Als je de multiriem er af haalt en je start de auto is het dan weg , is het dan weg zit het in 1 van de door de multiriem aangedreven componenten.

sjdtn, 2 jaar geleden

't Zelfde gehad met een megane diesel van 2009. Licht huilend geluid. Uiteindelijk brak de multiriem. Oorzaak aircopomp kapot. Duur grapje.....

Heino4267, 2 jaar geleden

Ik heb zelf ook een Renault gehad, een Vel Satis, en bij veel van die auto's komt dat geluid uit de portemonnee van de bezitter.

Maar even serieus: je zou bovenstaande tip eens kunnen uitproberen, of die riem tijdelijk inspuiten met WD40, dat levert het zelfde resultaat op.
En ik weet niet of jouw dynamo een vrijloop heeft, maar dan zou je die ook uit kunnen proberen met een tang op de as, tussen de poelie en de dynamo en dan de poelie beide richtingen op proberen te bewegen.

7seconds, 2 jaar geleden

ik herken dit wel en bij mij is het eigenlijk alleen bij de koude start en hoe lager de buitentemp. hoe langer het duurt voordat het verdwijnt. Ik moet zeggen dat het geluid al vanaf de eerste dag dat ik de auto heb aanwezig is en dat is inmiddels ruim 7 jaar, maar met warme motor geen last zoals jij.
Zet de dag voordat je de auto start de airco eens handmatig uit en kijk of het geluid dan weg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.