Renault Megane: Linker achterraam niet meer te bedienen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Dag allen,

ik ben in middels al een tijdje aan het stoeien met een stoing van het linker achterraam wat niet meer reageerd.

In eerste instantie dacht ik dat het de rekeneenheid betrof op de raammotor en heb daarvoor het gehele mechanisme vervangen maar zonder resultaat.
De raamschakelaars achter heb ik links en rechts al uitgewisseld maar ook zonder resultaat.

Verder is het complete scakelaar blok uit het linker voor portier uitgewisseld met een zelfde megane maar dit heeft ook geen uitkomst geboden.

Na het verrichten van metingen is gebleken dat ik op het stekkerblok van de B-stijl naar de achterdeur aan de linkerkant 4 12volt spanningen minder heb als aan de rechter kant.
na verder doormeten blijkt dat ik al spanningen mis aan de raamschakelaar in het bestuurders portier (daar gaan ze als eerste naar toe)
Gezien het meerdere spanningen zijn kreeg ik het idee dat het de regelmodule zou betreffen welke ik dan ook omgewisseld heb met de donor auto.... Eveneens geen verandering!!!

Ik heb in inmiddels een heel pakket schema's liggen maar niet een schema waarmee ik kan meten van de regelmodule naar het raamschakelaarblok in het bestuursportier.

Is er iemand die enig idee heeft of me kan helpen aan het gevraagde schema?Met vriendelijke groet

Chris

Chris en Pat

Geplaatst door Chris en Pat PRO , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

timhoeks2 PRO, 8 jaar geleden

een heel veel voorkomend probleem is vocht onder de stoelen. daar bevind zich ook een stekker (onder de vloermat) waar voeding naar de achterramen overheen loopt. uit m'n hoofd onder de lv stoel.

Chris en Pat PRO, 8 jaar geleden

Klopt inderdaad. deze is reeds gecontroleerd en alles is daar droog.

Het is overigens wel zo dat de bedrading van het l.v. portier naar het l.a. portier daar loopt en ik mis de voedingen al bij de linker voor portier dus de stekker verbinding onder de bestuurdersstoel kan er niets mee te maken hebben.

[quote=timhoeks2]een heel veel voorkomend probleem is vocht onder de stoelen. daar bevind zich ook een stekker (onder de vloermat) waar voeding naar de achterramen overheen loopt. uit m'n hoofd onder de lv stoel.[/quote]

timhoeks2 PRO, 8 jaar geleden

ik heb je net een origineel schema gemaild om het goed te maken met je....

Dundie, 8 jaar geleden

Hoi, in het linker voor portier zit behalve de bediening nog en stekker blok. Deze zit vrij ver naar onderen en veroorzaakt vaak contact storingen ivm vocht. Hiervoor moet je even de bekleding van het portier verwijderen.

willyvan PRO, 8 jaar geleden

heb er al verschillende gehad waar verrotte stekker tussen deur en deurstijl zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.