Renault Trafic 2008: loopt alleen stationair

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M9R E7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 84

Motor is tijdens rijden terug gevallen op stationair toerental en reageert ook niet meer op het gaspedaal. Loopt dus alleen stationair. Foutcodes; P0100 luchtmassa meter P2263 turbodrukregeling. Deze gewist en komen ook niet meer terug. Parameters gecontroleerd hierop, geen afwijkingen. Wel een gaskleppositie die snel fluctueert van een positief 30graden naar bijvoorbeeld negatief 20graden. De gemotoriseerde gasklep vervangen door nieuwe van Bosch. Adaptieve waarde gereset met Bosch KTS590. Helaas ook zonder resultaat. voedingen en massa's op gasklep gemeten en in orde. Ook het positie signaal gecontroleerd en deze verandert ook keurig zonder schommelingen als je de klep handmatig bedien.
Iemand suggesties?

Gerard2019

Geplaatst door Gerard2019 (0) PRO , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Gerard2019 (0) PRO, 1 jaar geleden

Probleem opgelost! De luchtmassa meter gaf een normale waarde aan in de KTS, maar veroorzaakte een spanningsval op de verstuivers en gasklep. Na losnemen van stekker ging de motor in noodloop maar reageerde daarmee wel weer op het gaspedaal. Onderdeel vervangen door een originele, was een Hella.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.