Renault Megane: loopt niet op lpg???

Bouwjaar: 1997

ik heb een megene coupe die een jaar stil heeft gestaan ivm costemizing. nu hij klaar is loopt hij niet meer op lpg. de schakelaar heeft drie standen en op geen van de drie schakeld hij over. ik heb ook al geprobeerd zonder schakelaar de draden aan elkaar te koppelen zodat hij wel contact maakt. ik vrees zelf nu het ergste en dat is een overleden computer van de lpg instalatie. zou iemand mij aub hier mee kunnen helpen. ik heb net een jaar er naar toegeleefd om met m'n wagen weer de weg op te kunnen. al m'n geld heb ik nu in m'n mega megane gestoken...

dupl-u-3243-5dd14953e4362+sinner

Geplaatst door dupl-u-3243-5dd14953e4362+sinner (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Zeer waarschijnlijk zit er een EAS systeem van Eurogas in je auto. Als het ledje bij de schakelaar knippert betekent dat dat in ieder geval de computer(EAS-box) nog tekenen van leven geeft. Vermoedelijk is opnieuw inleren van het EAS systeem voldoende.

dupl-u-3243-5dd14953e4362+sinner (0), 18 jaar geleden

bedankt, waar doen ze dat inlezen? bij de dealer of een lpg inbouwstation? ook moet ik een nieuwe schakelaar aanschaffen. het is er één met drie standen GAS, BENZINE en NEUTRAAL. er zit een ledje in die rood/groen verkleurd. zit hier een groot kostenplaatje bij?

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Je woont in Raamsdonksveer, je kan de Renault dealer in Oosterhout proberen. Of op de site van Eurogas kijken onder het kopje dealers.

ghard (0), 18 jaar geleden

stap 1: contact uit en zekering van de lpg instalatie verwijderen
2: verbind de groene en bruine kabel van de witte stekker met elkaar door
3: contact aan
4: zekering terug plaatsen
5: auto starten en over laten schakelen op gas (kan even duren zorgen dat de moror op temperatuur is.
op het moment dat de motor loopt knipperd het ledje rood en kort daarna rood/groen .
als hij over isgeschakeld op lpg knipperd hij snel groen na +- 1 minuut knipperd hij lanzaam groen.
6 als led langzaam groen knipperd contact uit en doorverbinding verwijderen
7 inleren is voltooid
ps soms wil hij aan het begin van het inleren afslaan gewoon opnieuw starten en over laten schakelen op gas door weer een keer gas te geven .
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.