Renault Megane: Loopt slecht stationair op gas

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Hallo;
De motor loop niet goed stationair op gas, op benzine loopt hij goed +/- 700 tpm, bougies zijn vervangen de luchtklep die je bedient met het gaspedaal is schoon gemaakt en het omloopsysteem voor stationairloop is ook schoon gemaakt, de gascomputer is opnieuw ingelezen maar dit help ook niet. Als je met de auto rijdt op gas en je laat het gas los dan heeft hij de neiging om af te slaan vang je hem een beetje op met het gaspedaal dan blijft hij wel lopen op +/- 700 tpm.
Onder de motorkap zit een relais buiten de gascomputer die tikt elke keer als je het gaspedaal bediend volgens mij hoort dit niet.
Heeft iemand een idee?

Frank.

Frank3186

Geplaatst door Frank3186 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Frank3186 (0), 15 jaar geleden

Niemand een idee?

f.kOERHUIS (0) PRO, 15 jaar geleden

gokje !
misschien blijft de stappenmotor hangen

hakeemolajuwon (0) PRO, 15 jaar geleden

De aanzuigslang van het luchtfilter uit de rijwind leggen wil nog weleens helpen. Misschien moet je bij Renault het basis stattionair toerental laten verhogen. Je kan het uitproberen door de draden van de drukschakelaar op de stuurbekrachtigingsleiding door te verbinden. Dan gaat het toerental ook omhoog. Feit is dat Renault 16V motoren i.c.m. Eurogas EAS een zwakke combinatie blijft.

Frank3186 (0), 15 jaar geleden

hakeemolajuwon ,

Je hebt gelijk het doorverbinden v/d draden van de drukschakelaar verhoogt het toerental iets, nu blijft de motor teminste lopen zij het met een te laag toerental
Verder ben ik er achter gekomen dat de gascomputer niet meer wil inlezen dus morgen breng ik de printplaat v/d computer weg om hem na te laten kijken. Daarna kijk ik wel verder.

Gr. Frank.

alfje 1 (0), 15 jaar geleden

Hallo Frank mocht je een oplossing hebben hoor ik het graag ik heb een laguna en heb het zelfde probleem net geplaatst op de site ik hoor het wel vermoed zelf de verdamper

Gr andre

Frank3186 (0), 15 jaar geleden

Ik heb de printplaat nog niet terug maar de de man die de printplaat na keek zei wel dat er een paar dingen niet in orde waren.

Frank3186 (0), 15 jaar geleden

De printplaat is terug er zat een weerstand los verder alles ok, maar hij loopt nog steeds niet goed stationair.

willyvan (5) PRO, 15 jaar geleden

met inlezen moet de motor goed warm zijn om een goed lamda signaal te krijgen anders kan je hem niet inlezen

Frank3186 (0), 15 jaar geleden

Willy,
Het inlezen lukt niet met warme en met koude motor , zodra ik ga inlezen wil hij niet meer overspringen op gas het ledje blijft snel rood knipperen en als ik boven de 2000 tpm kom dan knippert hij rood/groen maar springt niet over op gas.
Op benzine loopt de motor sinds deze week onregelmatig stationair,
( de motor ligt niet meer rustig in de auto bij stationair lopen ) zou dit alles met de lambdasonde te maken hebben?
Gr. Frank

willyvan (5) PRO, 15 jaar geleden

Kijk Of Lamda Signaal Goed Is,als Ie Rood Knippert Komt Er Een Waarde Niet Goed Binnen Bij Gascomputer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.