Renault espace: massa airco pomp

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Heb gisteren een airco pomp van een renault espace 1.9 dci vervangen voor een klant die volgens de dealer kapot zou zijn.Na vervangen van de pomp deed de airco het nog steeds niet.Na gemeten te hebben bleek er geen massa op de pomp te komen.Nou heb ik gelezen dat een renault een foutcode opslaat als de airco leeg is geweest en dat alleen de dealer die kan resetten.Klopt dit of heeft iemand anders dit al eens meegemaakt en heeft een andere oplossing? Kan iemand mij vertellen waar het airco relais zit of heeft iemand een schema van het aircosysteem?

peter8701

Geplaatst door peter8701 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MarcelR81 (0) PRO, 15 jaar geleden

Naar mijn weten word er een geen foutcode opgeslagen bij een espace als de airco leeg is geweest.
Heb al wel meerdere keren gehad dat het probleem in de stekker op de pomp zat!

foklop (0) PRO, 15 jaar geleden

Eenvoudig te controleren. Als de stekker 2 polig is meet je over de stekker bij ingeschakelde airco 12V. Als de koppeling voorzien is van een 1 polige stekker wordt de massa via de behuizing van de compressor gemaakt.

Als de systeem druk te laag is, zal er kans zijn dat er een foutcode gezet worden. Nadat het systeem gevuld is zal de status veranderen van permanent naar sporadisch en het systeem, mits storingsvrij, moeten functioneren.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als bij dit model een(oude) fout is opgeslagen werkt het airco systeem niet.

Dit jaar heb ik al 4 espace's(2002-2004) gehad via een airco specialist omdat de airco niet werkte.
Na een reparatie, maar ook zonder dat er iets gerepareerd(te vinden) was.
Fout wissen was toen voldoende om dit systeem weer in te schakelen.

Oiram

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.