Renault Megane: Megane 1 geklop vooraan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb een Renault Megane cabriolet bouwjaar 2000 met slechts 35000 km. Wanneer ik minstens 20 kilometer gereden heb met de wagen begint er vooraan iets te rammelen wanneer ik over oneffenheden rij. Niet zo zeer bij dwarse oneffenheden maar meer bij zijdelingse oneffenheden. Wanneer ik afrem tot kleine snelheid hoor ik het soms bij het remmen ook. Ook soms bij het vertrekken. In de garage vinden ze nergens speling. Onerste motorsteun is vervangen. Alle bouten zijn voor de zekerheid aangetrokken....maar het gerammel (geklok) blijft. Het rare is dat het maar begint na een 20 a 30 kilometers gereden te hebben...

DHL

Geplaatst door DHL (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

DHL (0), 15 jaar geleden

Echt niemand een idee? Moet maandag terug naar de garage, ze gaan verder zoeken.Dwz proberen en kosten maken... Ik dacht zelf aan vet bij cardans doen, rubbers stabilisatorstang. Maar is echt gokken voor me. Misschien heeft toch iemand met ervaring hier een antwoord op of toch een vermoeden?

DHL (0), 14 jaar geleden

Ben er nu al twee keer mee bij de dealer geweest. Geen speling op stabilisatorstang (gereden zonder en geluid bleef), subframe ok, stuurgewrichten en stangen ok, wiellagers ok, vet gestoken in kogel stuurhuis, driehoeken zijn ok... Onbegrijpelijk, ze vinden het niet. Is echt iets raar, je stapt in de wagen en hoort totaal niks. Na een twintigtal kilometers begint het geklop bij lage snelheden en lichte oneffenheden. Tevens voel je het een beetje in het stuur, maar ja, ik denk alles wat vooraan klopt dat je dat voelt.
Op internet heb ik iemand gevonden met dezelfde wagen en dezelfde klacht....heeft voor 3000 Euro kosten gedaan maar het geluid bleef!!!
Enige wat niet nagekeken is zijn de veerpoten en schokempers... Visueel ziet het er goed uit. Moet iets zijn dat afhankelijk is van de bewegingen en of draaien van de wielen vermits het telkens maar na een twintig dertig kilometers begint.

gleppers@xs4all.nl (0), 13 jaar geleden

Hallo, ik heb een Megane berline uit 2000 met vergelijkbare klachten. Pas na geruime tijd rijden hoor ik een bonkend geluid (vermoedelijk linksvoor) onder alle rijomstandigheden (dus niet alleen slechte weg). Anderhalf jaar geleden zijn de aandrijfassen vervangen en daarna leek het geluid verdwenen, maar het was al vrij snel weer terug. De auto rijdt, stuurt en remt volledig normaal en ook bij de APK wordt er niets gevonden. Volgende week gaat de auto voor service naar de garage, ik zal je op de hoogte houden indien ze iets ontdekken. Groeten, Gerrit Leppers - Emmeloord.

DHL (0), 13 jaar geleden

Lijkt opgelost bij mij sinds een drietal weken en heel wat zoekwerk. Alhoewel geen duidelijke speling was de stuurchappe rechts hetgeen geluid maakte. Deze vervangen en geluid blijft weg. Moet mechanieker eens laten voelen aan die stuurstangetjes links en rechts terwijl jij de wagen lichtjes inveert... Liefst op een moment dat hij het doet natuurlijk...
Bih het vervangen van de aandrijfassen, zouden dan die stuurstangetjes losgemaakt zijn? Zo ja, kan het zijn dat ze even minder lawaai maakten. Het is roestvorming in die gewrichten die voor het geluid zorgde. Maar speling ga je niet vinden..

DHL (0), 13 jaar geleden

HA ja, nog toevoegen dat het geluid van in de wagen duidelijk van vooraan komt, maar niet makkelijk te lokaliseren is links of rechts. Zit hem meer naar het midden toe, zo'n 50 cm van de wielen weg..

gleppers@xs4all.nl (0), 13 jaar geleden

Bedankt! Lijkt me een goede tip. Ik zal het met de garage bespreken. Mvrgr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.