Renault Megane: megane 1.4 16 lpg valt uit

Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 16v

Hallo.

Ik heb een megane break 1.4 16v van bj 2000.er zit een eurogas eas installatie in maar valt direct uit zodra die aan slaat.
Nou heb ik een knippercode uitlees schema gevonden en geprobeerd.en geeft aan ., code 64 koelvloeistof temp continue te warm.
Nou heb ik de thermostaat vervangen en de tempsensor aan de zijkant van de motor en geprobeert de storing te wissen maar hellaas dat lukt niet.dus het is waarschijnkijk iets anders.weet iemand misschien wat het zou kunnen zijn? Of uit welke sensor deze installatie de temp vandaan haald?

Gr.leroy

meganeclassic

Geplaatst door meganeclassic (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 9 jaar geleden

ik neem aan dat je de lpg computer uitgelezen hebt ?

Dan zou je vanuit de computer de verbinding naar de temp sensor na moeten kijken. Niet alleen de sensor maar ook de bedrading naar de sensor toe. Waarschijnlijk is de draad doormidden waardoor de computer te hoge temperatuur ziet, direct overschakelt maar dat ie uitvalt aangezien de koelvloeistof in de verdamper nog helemaal koud is en geen lpg kan verdampen.

meganeclassic (0), 9 jaar geleden

Ja klopt van de lpg het computer.je krijg me de knippercode volgens mij niet alles te zien maar hij gaf deze dat de temp te hoog is wel aan.maar het draad vanaf de computer, dat na het koelvloeistof temp signaal gaat.
Gaat eerst na de computer van het benzine.dus van computer naar computer.en daarna weet ik het niet meer.
Weet ook niet welke sensor de temperatuur doorgeeft aan het lpg? Weet er wel een aan de zijkant van de motor.die heb ik vervangen.
Hoop dat het een beetje te begrijpen is.

pieterp9094 (0) PRO, 9 jaar geleden

probeer een elektrisch schema van de installatie te krijgen en dan doormeten. haal er een prof bij als je hier zelf geen ervaring mee hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.