Renault Megane: megane break 200 trekt naar links of rechts na scherpe bocht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dti

Mijn megane lijkt de laatste tijd soms een andere richting op te willen dan dat ik wil. Na het nemen van een scherpe bocht naar rechts, lijkt hij daarna naar rechts te blijven trekken. als ik dan weer een keer een scherpe bocht neem naar links dan lijkt hij daarna meer naar links te willen trekken ook op rechte einden.

Hij heeft altijd wel iets de neiging gehad om naar links te trekken maar dat was minimaal.
Nu lijkt het ook in bochten van op/afritten op snelwegen dat hij liever rechtdoor gaat dan mee in de bocht. Hij "zwabbert" zeg maar een beetje en ik moet steeds tegensturen.

Hij is twee weken geleden APK gekeurd en voor het eerst in mijn leven kwam hij in 1x zonder ook maar iets door de APK heen. geen lampje, geen draadje niets....alles was goed :-)

Wat zou dit kunnen zijn?

ej

Geplaatst door ej (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Ik zou de uitlijning laten controleren.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Klinkt als een vaste veerschotel aan de voorvering, schotel gaat sprongsgewijs naar een andere stand. Ook vastgelopen voorrem(men) komt in aanmerking.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.