Renault Megane: Megane Coupe niet werkende CV / startblokkering

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v F7R

Hallo,

De Megane Coupe van mijn vrouw heeft een vocht-probleem. In eerste instantie leek vocht via de accu-bak de auto in te komen vanwege opgestapelde drab, echter na schoonmaken bleek er na een regenbui zich toch nog vocht op de vloer te verzamelen. Als snel kon ik de conclusie trekken dat het vocht via de voorruit bij de zekeringkast naar binnen sijpelt, bij de zekeringkast is het namelijk erg vochtig. Dat kan ook wel, want een van de vorige eigenaren heeft de rubberstrip bij de ruit trachten te kitten, dat zal dus wel met een reden zijn.

De auto heeft een tijdje stilgestaan en op een gegeven moment wilde ik met de afstandbediending (IR) de auto openen, echter reageerden de sloten niet. Een paar dagen later, toen ik het weer probeerde, deed de CV via afstandsbediening het weer wel (opgedroogd, wellicht?). Nu inmiddels heb ik de accu vervangen, want deze was door de kou en weken stilstand zo goed als volledig leeggetrokken en ook toe aan vervanging, en hoopte ik eigenlijk dat de afstandbediening het stiekem weer zou doen (al dan niet na opnieuw inleren). Helaas niet. Uiteraard gaat de startblokkering er ook niet af, maar de noodcode heb ik inmiddels van de dealer gekregen en deze werkt gewoon feilloos.

Sleutel heb ik gecheckt, die is ok. De verdeelstrip bij de accu, de zekeringen, die heb ik allemaal gecheckt, deze is ok.

De vraag is dus: wat moet ik vervangen om de afstandbediening (CV + startblokkering) weer te laten werken?

Ed Ang

Geplaatst door Ed Ang (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

joeyweegerink (0) PRO, 11 jaar geleden

Laat de auto eens uitlezen , hoogstwaarscheinlijk UCH module defect

Ed Ang (0), 11 jaar geleden

Dank je, indien inderdaad deze kapot is (waar ik trouwens zelf wel vanuit ga), moeten dan zowel UCH, ECU en sleutels worden vervangen?

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Dan moet je op de sloop gaan zoeken naar een auto met dezelfde motor, waarvan je dan de ECU, UCH, de sleutels (alleen binnenwerk) en liefst ook de ontvanger meeneemt. Ook moet je van deze auto het chassisnummer noteren, vanwege het eventueel opvragen van een noodcode.

Heino4267 (200), 11 jaar geleden

Als hij met de noodcode wél loopt, kan het toch niet aan de UCH liggen?

IR van de sleutel gecontroleerd met telefoon-camera?
Werkt het wel met de reservesleutel?
Je raam lekt. Direct daar achter zit bovenin de ontvangerprint. Ik gok op waterschade op de ontvangerprint of waterschade aan de bedrading. Je zou de ontvangerprint kunnen schoonmaken of vervangen door een werkende van de sloop (ze zijn ongecodeerd).
Wellicht moet de sleutel opnieuw ingeleerd worden (werkt wel, maar met onjuiste code)?

Ed Ang (0), 11 jaar geleden

Oplossing: de auto gaat weg :D Ik heb geen zin meer om tijd te besteden aan die flauwekul, dus bye bye ermee. Dank jullie voor de bijdragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.