Renault Megane: Megane GT wilde niet starten vanochtend

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Ik druk op de startknop en de startmotor draait rond. Normaal slaat de auto direct aan, nu niet. Startmotor klinkt een beetje gek (maar normaal hoor ik hem bijna niet, dus kan het niet goed beoordelen) en als ik de startknop loslaat hoor ik een zacht zoemend-sissend geluid dat nog een tijdje doorgaat. Weer geprobeerd en na een tijdje doorstarten krijg je het gevoel dat hij op het punt staat aan te slaan. Ik geef een klein beetje gas bij en hij start, maar valt direct weer uit als ik het gas loslaat.
Iemand een idee? De auto rijdt niet dus kan er niet mee naar de garage....

EvelineB

Geplaatst door EvelineB , lid sinds 15 jaar geleden

9 Reacties

garageburgwal PRO, 12 jaar geleden

Trek de stekker eens van de bdp sensor af en druk hem er weer op.. Deze verbindening wil nog wel eens storing geven.. Sensor en stekker vervangen biedt dan oplossing

EvelineB, 12 jaar geleden

en waar zit die stekker/sensor?

garageburgwal PRO, 12 jaar geleden

Als ik me niet vergis bovenop de versn.bak tegen motor aan

EvelineB, 12 jaar geleden

Heb een monteur laten komen via Renault Route Service, en die denkt dat het kwam doordat hij schuin geparkeerd stond, met neus naar boven....
Heeft hem ook nog uitgelezen, maar gaf geen storing, ook waardes normaal, maar hij vond wel "dat hij niet zo lekker liep". Of hij wel eens een grote beurt had gehad. Ja dus, een paar maanden terug -ik vind al heel lang dat hij niet zo lekker loopt- zijn bougies vernieuwd en luchtfilter, en cleaner in de tank. Olie is een jaar geleden (9000km). Kan dit nog allemaal met elkaar te maken hebben?

garageburgwal PRO, 12 jaar geleden

Kan één van de penbobines zijn..

EvelineB, 12 jaar geleden

Een jaar geleden gaf de computer een storing in 1 van de bobines aan, toen zijn er 2 vervangen (waren nog laatste originele). Klacht waar ik mee kwam (hij viel na warme start vaak stil, stationair liep hij niet strak, en bij gas geven en gas loslaten schommelde hij altijd even) werd toen niet verholpen. Na reinigen gasklep, vervangen bougies en luchtfilter valt hij niet meer stil na warme start (wel soms bijna), de rest doet hij nog wel. Storing in bobines wordt toch uitgelezen? Wat denk je van dat verhaal van schuin staan? Ik heb het advies gekregen voortaan de auto met kont omhoog op de oprit te zetten.

garageburgwal PRO, 12 jaar geleden

Auto schuin zetten moet hij tegen kunnen.. Lijkt mij onwaarschijnlijk en heb ik dan ook nog nooit van gehoord.. Storing in bobines hoeft hij niet op te slaan, maar als hij daadwerkelijk op 3 ciinders loopt moet dit goed te horen/constateren zijn.

EvelineB, 12 jaar geleden

Tja, dat leek mij ook. Hij staat ook al een jaar zo geparkeerd, nooit een probleem gehad.
Over die bobines: er zijn inmiddels toch wel wat monteurs mee bezig geweest. Ik neem aan dat het dan wel bemerkt was als hij op drie cylinders liep? Ik vind hem ook niet bijzonder traag accelereren ofzo. Maar hij moet binnenkort voor de APK, dus ik zal er nog eens naar vragen. Bedankt voor je reacties!

garageburgwal PRO, 12 jaar geleden

Geen dank..

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.