Renault Megane: Megane kopen, verborgen problemen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Goedendag allen,
Als ik een tweede handsje koop rijd ik altijd een test rit en probeer alles even uit. Ik zorg ervoor dat ik even min. 90 rijd. Als dan alles het doet geloof ik er wel in. Alleen kunnen er dan nog verborgen problemen zijn. Wil iemand die verstand heeft van een Megane van rond 1996-1999 mij de volgende vragen beantwoorden:
Wat zijn de meest verborgen gebreken (bij een Megane) en hoe herken ik die. Ik dacht aan veel rook uit de uitlaat, een koppakking die kapot is, etc.

Bijvoorbaat dank,

Casper

jasper52

Geplaatst door jasper52 , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

RolandK10257, 14 jaar geleden

Mijn bijdrage uit eigen ervaring is :
1 Gebroken schroefveer voor. Kijk goed (met een lamp) naar de voorveren of ze ergens ergens erg verroest zijn. Grote kans dat dit dichtbij of in de schotel is waar de veer in rust. Bekende kwaal van deze auto's.


2 Doorgerotte plek opzij/onder de accu. Bij deze serie zit de accu aan de passagierkant, onder het zwartepaneel bij de voorruit. Daar komt ook regenwater in en de afvoer van dit water gaat vaak verstopt zitten met als gevolg het verroesten van het metaal. Kijk goed (met lamp) tussen het spatbord en de accu.

primera p11, 14 jaar geleden

Uitlaat spruitstuk gescheurt, bobines, recirculatieklep airco, stappenmotor, gebroken schroefveer achter.
En de nodige elektrische storingen hier en daar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.