Renault Megane: Megane trilt en schakelt niet naar 1

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 e coupe

Geachte,

Sinds gisteren heb ik het volgende probleem. Ik kwam bij verkeerslicht aangereden moest wachten op groen (hij reed toen nog perfect). Het licht sprong op groen. Ik trok op in de 1 hoorde een bonk en de auto begon hevig te trillen. Thuis aangekomen de auto uitgezet (geprobeerd de auto in de 1 te zetten maar dit gaat niet net alsof er iets blokkeerd). Auto op de handrem gezet en de auto nageloopen om te kijken of er iets los zit maar is niet het geval.

Vandaag in de auto gaan zitten eerst geporbeerd de versnelling in zijn 1 te zetten dit gaat niet, daarna gestart (hij slaat gelijk aan). De auto trilt hevig (koetswerk) en is ook dan niet in de 1 te krijgen.

Iemand misschien kekend met dit probleem of zoiets eerder meegemaakt? Wil de bak eigenlijk als laatste mogelijkheid bewaren.

Megane30

Geplaatst door Megane30 , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 jaar geleden

Geen motorsteun of ophanging afgebroken.
Voelt de koppeling wel normaal aan? als je de koppeling intrapt wordt het schudden dan minder.

Megane30, 9 jaar geleden

Vandaag zijn de schakelstangen bijgezet hij schakelt nu weer in de een, maar de trillingen blijven. De koppeling voelt normaal aan. Als ik de koppeling intrap dan blijft de trilling hetzelfde in de auto. Nee volgens de monteur is er geen motorsteun of ophanging afgebroken. Het trillen moet toch ergens vandaan komen zou je zeggen. De Bak voelt gelukkig normaal aan hij kraakt niet als ik hem inschakel.

Iemand nog een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.