Renault Grand Scenic: melding Inspuiting controleren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Hallo mijn Grand Scenic 1.9dci uit 2006 geeft sinds enkele dagen de melding inspuiting controleren. Hierop naar mijn garage gegaan en de garage denkt dat het roetfilter is volgelopen. Er is een slang bij het roetfilter vervangen (sorry maar ben een leek hierin). Tevens heeft hij een toevoeging voor het regenereren toegevoegd en mij het advies gegeven om V-power te gaan tanken vanwege de schonere diesel volgens hem. De auto heb ik flink op temperatuur laten komen in een rit van 200 km. Op de terugweg bleek dat bij de koude start de melding wegbleef. Echter na ongeveer 5 a 10 kilometer kwam de melding terug. Op het moment van de koude start reed de auto perfect. Trok goed op in alle versnellingen maar op het moment van de servicemelding reed ie nog goed in de 1e en 2e versnelling maar in de 3e versnelling had de auto moeite om op snelheid te komen. Wederom goed warm gereden om te regeneren maar de volgende dag wederom hetzelfde probleem. Nog 1 keer een toevoeging in de tank met VPower gedaan en hopen dat het probleem verminderd maar heb zelf mijn twijfels of het wel ligt aan het roetfilter. Ik lees veel hier op het forum en zie vaak deze melding voorbij komen met diverse oplossingen. Wie herkent mijn probleem en kan mij een tip geven?

Alvast mijn hartelijke dank voor jullie advies!

Rick

rickd

Geplaatst door rickd (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Nogmaals uit laten lezen, dan weet je meer over wat er nu nog aan de hand is.
En misschien bij een andere garage, die minder denkt en meer uitzoekt wat er echt aan de hand is.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Aan de brandstof ligt het gewoon niet,wel aan de onkunde van de garage.
Andere garage op zoeken en opnieuw uit laten lezen.

bas416 (0), 10 jaar geleden

heb de melding ook gehad. 2keer zelfs. de eerste keer kreeg ik deze melding alleen bij een koude start en bleken er 2 gloeibougies niet meer te werken. tweede keer zijn de injectors gereinigd. daarna niet meer voorgekomen

Jroscienic1.9 (0), 10 jaar geleden

controleer of slang boven luchtfilter onder de dashboard goed functioneert, deze regelt de klep in de uitlaat bypass ?

rickd (0), 10 jaar geleden

Probleem is opgelost. Na nogmaals uitlezen gaf de computer aan dat er iets met de turbo was en iets met de gloeispiralen. Turbodruksensor is vervangen en de gloeikaarsen vervangen en daarmee verdween de melding. De auto rijdt inmiddels weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.