Renault Espace: mengluchtklep rechts vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Krijg hier morgen een espace IV binnen waarbij er een storing zit op de mengluchtklep van de kachel aan de rechter kant. Hoe kom ik hier het gemakkelijkste bij (en hoeveel uur staat ervoor?) en gaan deze vaker stuk (of is het vaker een probleem met de bedrading) Er komt rechts alleen maar koude lucht uit, en na uitlezen zegt de computer dat er een storing zit op deze mengluchtklep.

Alvast bedankt,

Erik

01erik01

Geplaatst door 01erik01 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MrRiP (0) PRO, 16 jaar geleden

is dit al het nieuwere type espace ??
zo ja dat zit dat onder de auto dat is niet zoveel werk
zo niet dus oude type kan het wel een paar uurtjes duren voor je er bij bent
sucses !

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Naar mijn idee het "nieuwe" type met sleutelkaart.
Daar is een oplossing op aangaande een nieuwe rekeneenheid, twee nieuwe stelmotoren (niet onder de auto maar onder dashboard, bovendeel moet eraf) en nog een stekkertje in sommige gevallen achter het linker bedieningspaneel.
Uiteraard kan ik zo niet zien of deze auto daaronder valt, zijn meer gegevens voor nodig.
Ga ervanuit dat je een goede halve dag werk hebt als je het nog niet eerder gedaan hebt EN dat je naar de dealer moet voor programmering van de rekeneenheid.
Je kan ook alleen 1 stelmotor doen, maar daar los je het probleem niet of niet langdurig mee op.

@MrRip; de stelmotoren zitten OOK onder de auto, degenen waar het om gaat zitten onder het dashboard.

janneman 1968 (0) PRO, 16 jaar geleden

bij renault is er een mededeling over en die is pas heschreven je hoeft geen mengmotor meer te vervangen alleenheid de rekeneenheid en die zit onder het dashboard hier moet je alleen de bovenkant van te demonteren
er zit ook een stekkertje bij en die moet achter het bedieningspaneel van de airco gemonteerd worden en daarna laten herprogameren bij een dealer
groet jan

01erik01 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties,

Heb even met dealer gebeld, en inderdaad klopt (volgens hun) bijna alles wat hier beschreven staat. Echter zeggen ze bij de dealer dat de regelunit vervangen dient te worden als het temperatuurverschil tussen links en rechts (met gelijk ingestelde temperatuur) meer is als 5 graden. Bij deze auto werkt de rechter kant helemaal niet meer, en daaruit concludeert de dealer dat toch de regelklep vervangen dient te worden. Volgens hun zit deze onder de auto en zitten er ook nog vier andere die er hetzelfde uitzien (het is trouwen het nieuwe model met de sleutelkaart). Na het vervangen van de mengluchtklep moet ik nu gaan meten alsof er een te groot temperatuur verschil tussen links en rechts bestaat, is dit zo dan zal er enige coulance vanuit renault gegeven worden en moet de regelunit bij de dealer vervangen worden (de auto heeft minder gelopen als 100000km). Ben nu dus even de weg kwijt. daarom even de volgende vragen:

1. Is er een manier/ plaatje welke mengluchtklep degene is van de rechter kant?
2. Heeft iemand dat verhaal met temperatuurverschil wel eens gehoord/ meegemaakt?

Alvast weer zeer bedankt.

Groeten Erik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.