Renault Laguna 1998: meters op het dashbord

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Alle lampjes op het dashbord werken behalve de meters en ook de spraak werkt niet meer, dashbord defect?, wie kan mij uitleg geven svp

Angthom

Geplaatst door Angthom , lid sinds 3 jaar geleden

7 Reacties

sleutelaar1952 PRO, 2 jaar geleden

Meter uitbouwen schoonmaken kontakten en weer in elkaar. Vaak gewoon slecht kontakt, misschien dat je er onderlangs bij kunt

Angthom, 2 jaar geleden

Heb het dashbord uitgebouwd, witte beschermkap gedemonteerd en dan zie je een printplaat vol elektronica, ga proberen printplaat te demonteren zodat ik bij de meters kan, laat de afloop weten.

Angthom, 2 jaar geleden

Heb de printplaat gedemonteerd, alle kontakten van de meters schoongemaak, en nog steeds werkt geen meter en geen spraak, waar normaal digitaal de km stand staat brand zwak een lichtje, printplaat defecta?, heb vaker gehad dat alle meters, niet de waarscchuwingslampjes, uitvallen en dan na een aantal km de meters ineens weer werken, maar nu niet. Dus denkmik dat de printplaat defect is.

Heino4267, 2 jaar geleden

Via een garage kan je het instrumentenpaneel laten nakijken/repareren via ACtronics ....

Hans4040 PRO, 2 jaar geleden

KMS in Apeldoorn werkt wel voor particulieren...
https://kms-apeldoorn.nl/

Angthom, 2 jaar geleden

Ga ik doen zodra ik terug ben in Neserland.

Angthom, 2 jaar geleden

Mijn auto zit denk ik vol grappen, gisteren starte ik en alle meters werkten weer, alleen de digitale km stand , die was maar half, heb alles weer gedemonteerd en in het midden van de print, bovenin, zitten 4 dunne pennen, die in een stekker op de printplaat komen, deze enigzinds opgeschuurd en nu werkt alles weer naar behoren, dank voor allle goede en bruikbare reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.