Renault Megane: Moeilijk starten Megane HB 1.6e RN 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Goedendag.
Sinds kort in het bezit van een Renault Megane HB RN 1.6e met startblokkering.
Nu doet het volgende probleem voor waar ik niet uit kom.
Als ik de auto vd centrale vergrendeling afhaal,sleutel in het contact doe...sleutel omdraaien en wachten dat het rode lampje vd startblokkering dooft
wil de auto soms niet starten...een simpele klik is het gevolg.Accu is vervangen en wanneer ik de auto start met behulp van startkabels,start de auto ook gewoon.
Dus de ene keer wel starten andere keer niet....herkend iemand dit probleem?

IKeers

Geplaatst door IKeers , lid sinds 8 jaar geleden

1 Reactie

Heino4267, 8 jaar geleden

Als je alleen een klik hoort en de startmotor gaat niet draaien, blijft je startrelais hangen. Dat is die dikke bobbel op je startmotor. Je hebt een héle kleine kans dat het kleine schuifstekkertje op de startmotor de oorzaak is: dat zou je kunnen loshalen, schoonmaken en weer er op schuiven: het moet er moeilijk opschuiven, anders even de pootjes van het stekkertje iets verder dichtknijpen.

Doe eens voorlopig de binnenverlichting aan vóórdat je probeert te starten: Als de binnenverlichting helemaal uit gaat terwijl je de klik hoort, is de massakabel tussen motorblok en carrosserie de verdachte.

Als dat allemaal niet helpt, ben je toe aan een nieuwe/revisie startmotor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.