Renault Laguna: Motor houd in en stoot.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci f9q Kgoe

Goedendag,

Vorige week deze auto langs de snelweg opgehaald, was op hol geslagen en rookte aldus de klant enorm, heeft slechts 30 seconden geduurd. Is dus afgeslagen omdat de sleutelkaart er uit was en er geen olie meer in de intercooler zat.
In de werkplaats het niveau gecontroleerd en stond ongeveer 0.3 liter onder peil. Vervolgens turbo, olie en oliefilter vervangen. Intercooler, EGR, inlaatbuizen etc. goed schoongemaakt. Alles leek een gewone klus te zijn totdat we gingen proefrijden.
De auto begint in te houden en te stotteren als hij moet optrekken, bij constante snelheid is er niets aan de hand. Het lijkt op een kapotte homokineet maar voor de reparatie was daar niets mee aan de hand. Wat mij nog is opgevallen, volgens mij ook belangrijk om te vertellen, als we wegrijden uit stilstand en ook al geef je dan een klein beetje gas bij tijdens het oplaten van de koppeling dan neigt de motor af te slaan of hij slaat gewoon af omdat hij over de zeik lijkt. Klopt eigenlijk niet dus.

Zojuist het spietje van de nokkenastandwiel en de timing van de riem gecontroleerd, allebei ook goed. Foutmeldingen zijn er ook niet.

Iemand zoiets ooit meegemaakt? Laat mij het weten, alvast bedankt............

Teun

runtoteun

Geplaatst door runtoteun (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

start de auto goed? wellicht problemen aan verstuivers of hogedruk pomp... Hij heeft natuurlijk wel ff olie staan verbranden... Misschien wat vast gekoekt aan de verstuivers??

Als de auto wel gewoon goed start zal dat allemaal wel niet maar ja....


Succes

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Het inhouden van de motor heeft totaal niets te maken met een defecte homokineet. Heb je alle slangen en onderdelen wel correct schoongemaakt, en correct terug gemonteerd na het vervangen van de turbo? Leg je verhaal anders eens wat beter uit, want dit verhaal hier boven vind ik een beetje onduidelijk! Verder nogmaals het storingsgeheugen eens uitlezen, en de parameters eens nalopen. Verder zal het idd kunnen dat de verstuivers vet zijn geslagen mij advies hiervoor: Probeer een busje verstuiver reinigen in de tank toevoegen dit kan nog wel eens werken.

runtoteun (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je met de auto gaat rijden dan schud de hele motor tijdens het optrekken, het LIJKT wel op het rijden met een kapotte homokineet. Dat het de homokineet niet is weet ik, zit hem ook in de motor. Dat de motor afslaat of bijna afslaat als je wegrijd uit stilstand en een klein beetje gas geeft, dat vind ik een goed aanknopingspunt.

Zometeen de injectors controleren en een kijkje nemen in de cilinders, laat wel weten hoe het eruit ziet.

Bedankt voor het meedenken.....

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het zal mij niks verbazen dat de motor eigenlijk overleden is. Op hol slaan is gewoon niet niks.
Wees voorzichtig met al je werk die je erin stopt.

runtoteun (0) PRO, 14 jaar geleden

Wij gaan de verstuivers laten testen, motor lijkt toch enigzins op drie cilinders te lopen. Ik houd jullie op de hoogte....

Weer bedankt.

runtoteun (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedendag,

Vandaag de verstuivers getest, waren er twee zeer slecht. Deze vervangen en nu is het probleem opgelost. Ik hoop dat er meer dere mensen iets aan hebben.

Nog een avondje proefrijden en dan mag de klant hem morgen weer ophalen.

Bedankt voor het meedenken......

Teun

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Mooi zo ! vervang ook gelijk je brandstoffilter mee

runtoteun (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedendag allen,

Auto rijd nog steeds als een zonnetje.

Nogmaals bedankt....

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

top, bedankt voor je bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.