Renault Laguna: motor komt niet op temperatuur

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

mijn auto komt al eenpoosje niet meer fatsoenlijk op temp als ik de snelweg neem wordt hij minder warm als dat wanneer ik binnen de bebouwde kom rijd
zelf heb ik het vermoeden dat de thermostaat open blijft staan vanhet koelsysteem de kachel wordt naar verhouding dus ook niet normaal warm. Dit jaar is de koppakking al vervangen + de waterpomp is iemand bekent met dit probleem en of weet iemand te vertellen waar ik de thermostaat kan vinden???

klootje

Geplaatst door klootje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

klootje (0), 17 jaar geleden

weet niemand nou de thermostaat te vinden ????

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

volg je bovenste radiateurslang

klootje (0), 17 jaar geleden

dus het thermostaathuis zit bovenop de kop en niet bij de waterpomp ?

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

ja, niet bovenop, maar aan de zijkant.

klootje (0), 17 jaar geleden

thnx was al bang dat hij achter de waterpomp zou zitten zoueen typischeplek zijn voor zo,n fransoos

klootje (0), 17 jaar geleden

heb vanavond weer een leuke vinding gedaan. Heb mijn auto gekocht in feb dit jaar tijdens de proefrit bleek de koppakking kapot dit kan een ieder overkomen ik gaf de garage mijn goed vertrouwen dat dit probleem opgelost zou worden vooreer ik de auto zou aanschaffen je kunt nu eenmaal pech hebben ook een garage. Auto werd dus geleverd en alles was tiptop in orde WAS. In mei begonnen de dagen al wat warmer te worden en shit de temp van men auto liep op en niet zo,n btje ook
De garantie op de gerepareerde koppakking was net verlopen gvd ik terug naar de garage verhaal halen. Jammer dan meneer de garantie is verlopen we kunnen hem wel weer repareren maar dan zult u zelf de kosten moeten betalen, ze gaven geen duim breed toe.
Enfin de kop laten vlakken en de pakking laten vervangen + nieuwe kopbouten want de garage die mij de auto had verkocht en de eerdere pakking voor de koop had vervangen had de oude kopbouten gebruikt wat niet kan en mag. Bij een bevriende garage alles laten afpersen prima niks meer aan de hand Eric bedankt .
Nu werd men kachel niet meer warm sinds dat de temperaturen buiten daalden 1+1=2 dus de thermostaat er vandaag uitgehaald wat bleek deze was ontdaan van zijn thermostaat het huis was losgezaagd van de thermostaat dus ik trof een los huis aan ik schrok en dacht in eerste instantie dat de thermostaat was gebroken maar bij nadere inspectie zag ik duidelijk twee zaagsnedes.
De verkopende garage dacht slim te zijn, en dat waren ze natuurlijk op dat moment ook dit was gedaan om de flow te vergroten waardoor de motor minder snel warm zou worden, dus zo zie je maar weer wat voor kut geintjes garages kunnen uithalen om zo goedkoop mogelijk een auto rijdend te krijgen en te verkopen stelletje klootzakken dat het zijn.
De desbetreffende garage is in Dongen te vinden http://www.autocentrumdongen.nl/
Koop daar geen auto en laat hem zeker niet fixen want je wordt genaaid waar je bij staat met een bakkie koffie in je handen.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Nou,
Ik noem dat vakmanschap, iets veranderen, waardoor je de garantie periode net haalt.

Zie de mail en succes

sgm (0), 17 jaar geleden

Mooie hufters. Zal zo goed als onmogelijk zijn om dat nog te verhalen. Maar gelukkig heb je het probleem wel gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.