Renault Laguna: startproblemen bij koud weer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

als het koud is start mijn auto slecht gooit motor wel goed rond loopt een tel maar slaat meteen weer af dit alleen bij koud weer anders nooit problemen. gr. Frank

harry1000

Geplaatst door harry1000 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

probeer eerst eens je smoorklephuis schoon te maken, helpt nog wel eens bij zulk soort problemen.

AS1 (115), 17 jaar geleden

Start je op benzine? Start hij beter met meer benzine in de tank?

harry1000 (0), 17 jaar geleden

waar zit die smoorklep ergens? en ja ik start op benzine maar dit gaat automatisch en de tank zit halfvol lijkt me genoeg

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

en hoe oud is die benzine? er zijn gasrijders die eens per jaar tanken met de meest rare gevolgen van dien! en vuile injectoren zou ook nog kunnen.

harry1000 (0), 17 jaar geleden

benzine is niet oud ik rij regelmatig een stuk op benzine

AS1 (115), 17 jaar geleden

[quote=harry1000]benzine is niet oud ik rij regelmatig een stuk op benzine[/quote]
Rij je hem dan ook bijna leeg? Ik heb jaren op gas gereden en ook keurig elke week een stukje op benzine. Hij start bovendien op benzine.
Ik heb desondanks precies hetzelfde als jij gehad en pas na bijna helemaal leeg rijden van de benzinetank was het probleem opgelost. Je krijgt namelijk steeds meer water/restanten in de tank.

harry1000 (0), 17 jaar geleden

ik zal de tank eens leeg rijden

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik ben hier ook wel benieuwd naar ja....

Twix (0), 17 jaar geleden

Ik ervaar op dit moment exact hetzelfde probleem met een zo'n Laguna. Auto eind oktober naar de dealer gebracht. Daar hebben ze inderdaad de smoorhuisklep schoongemaakt. Probleem wel minder, maar niet verholpen. Vorige week weer een dag in de garage (op aandringen van mijn kant als service). Nu is het stationaire toerental maximaal opgeschroefd. De monteur denkt dat de auto bij de overgang van benzine naar gas net te weinig toeren maakt en daardoor afslaat. Als het niet zou helpen, zou het smoorklephuis vervangen moeten worden. Gisteren sloeg hij weer af.... Ik heb het gevoel dat de monteurs ook niet direct een oplossing weten. Ze proberen dit en als dat niet helpt weer iets anders. Hoe raadzaam is het op het smoorklephuis te vervangen als ze niet zeker kunnen zeggen dat het daar aan ligt?

AS1 (115), 17 jaar geleden

[quote=Twix]Ik ervaar op dit moment exact hetzelfde probleem met een zo'n Laguna. Auto eind oktober naar de dealer gebracht. Daar hebben ze inderdaad de smoorhuisklep schoongemaakt. Probleem wel minder, maar niet verholpen. Vorige week weer een dag in de garage (op aandringen van mijn kant als service). Nu is het stationaire toerental maximaal opgeschroefd. De monteur denkt dat de auto bij de overgang van benzine naar gas net te weinig toeren maakt en daardoor afslaat. Als het niet zou helpen, zou het smoorklephuis vervangen moeten worden. Gisteren sloeg hij weer af.... Ik heb het gevoel dat de monteurs ook niet direct een oplossing weten. Ze proberen dit en als dat niet helpt weer iets anders. Hoe raadzaam is het op het smoorklephuis te vervangen als ze niet zeker kunnen zeggen dat het daar aan ligt?[/quote]
Maar heb je wel hetzelfde probleem? Bij starten, heeeel even lopen (op benzine!) en dan afslaan?
Zo te horen gaat het bij jou mis bij overschakelen naar gas. Dat is een ander probleem.
Dat moet je eerder bij de verdamper zoeken (bijv. intern klepje dat blijft hangen)

Erik2798 (0), 17 jaar geleden

Misschien een kleine aanvulling over het afslaan van overgang van benzine naar gas.
Bij een Eruo gas installatie moet je aan twee voorwaarden voldoen voordat de auto over gaat op LPG.
Voorwaarde 1) de auto moet 20 sec hebben gelopen
Voorwaarde 2) de motor moet meer dan 2000rpm draaien en dan schakeld hij over op het gaslos signaal.

Dit probleem met koude start en dan afslaan heb ik vorig winter ook gehad.
Oplossing was het plaatsen van een nieuwe stappenmotor op de verdamper.
Als ik het goed onthouden heb die met de groene stikker.

Misschien heb je hier wat aan.

Twix (0), 17 jaar geleden

Inmiddels is het smoorklephuis vervangen. Probleem opgelost. Ik heb alleen de materiaalkosten (220,- euro) betaalt, omdat ik het al eerder had aangegeven en ze het de vorige keren niet afdoende hebben kunnen verhelpen.

AS1 (115), 17 jaar geleden

Waarom vervangen? Schoonmaken hielp niet?

Twix (0), 17 jaar geleden

Eind oktober 2006 heb ik de klacht bij de dealer gemeld. Tijdens een onderhoudsbeurt is inderdaad het smoorklephuis schoongemaakt. Dat bood geen soelaas. Vervolgens is enkele weken later het stationair toerental softwarematig gemaximaliseerd. Ook dat was niet de oplossing. Tot slot is het smoorklephuis vervangen. Het probleem lijkt nu verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.