Renault Megane: Motor loopt even slecht na koude start

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.5 dci, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Ja ik las het... nu maar hopen dat het hier bij blijft. Super auto verder.

Berthdi

Geplaatst door Berthdi , lid sinds 6 jaar geleden

8 Reacties

Berthdi, 1 jaar geleden

Hallo,

Bij temperaturen vanaf ongeveer -5 geeft de auto problemen na een koude start.
Wat gebeurt er:
Koude start gaat prima, loopt ook gelijk op alle 4 cilinders
Na wegrijden en ongeveer na een paarhonderd meter begint auto slecht te lopen, lijkt op 2 of 3 cilinders te lopen. Loopt dan echt even heel slecht. Vervolgens na een kilometer of twee loopt hij weer goed.
Vanmorgen auto gestart en begonnen met ruiten krabben, auto starte weer prima maar aan het einde van het ruitenkrabben sloeg hij bijna af. Liep wederom heel slecht en maar net weg kunnen rijden, na een paarhonderd meter liep hij weer goed.
Iemand een idee?

Groet Bert

Heino4267, 1 jaar geleden

Wat gebeurt er als je eerst je ruiten krabt, dan start en meteen rustig wegrijdt: loopt de motor dan ook een tijdje slecht?

Berthdi, 1 jaar geleden

Vorig jaar soortgelijk probleem gehad met vorst.
Aantal keren het volgende gehad:
Auto starten (prima geen probleem) wegrijden en na ongeveer 500 meter ging auto slecht lopen. Toch door kunnen rijden en na 1 km loopt hij weer goed.
Vanmorgen na koude start direct weggereden en geen probleem gehad.
Problemen doen zich alleen voor bij kouder als ongeveer -5 graden.
Tijdje terug al gloeistiften gecontroleerd en 1 vervangen, vandaag storing uit laten lezen. Gaf alleen melding van 1 gloeistift maar lijkt niet gerelateerd aan dit probleem.

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Je bent niet de enige..
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3052682/...

Henk Nobach PRO, 1 jaar geleden

Ik denk dat de kapotte gloeistift juist wel gerelateerd is aan het inhouden.
De gloeistift is niet alleen voor het aanslaan maar blijft ook warmte afgeven na het aanslaan van de motor totdat deze voldoende is opgewarmd voor een gecontroleerde zelfontbranding.

Berthdi, 1 jaar geleden

Hoorde vandaag van collega dat hij exact zelfde probleem had met zijn megane. Lijkt erop dat het toch het bekende probleem met het vocht in de intercooler is hoewel dit vooral bij de nieuwe types lijkt voor te komen.

primera p11, 1 jaar geleden

Dit probleem wat beschreven word komt niet voor bij de 1.5dci.
Dit is alleen bij de 1.6dci.

Berthdi, 1 jaar geleden

Vanmorgen toch weer kleine hapering na ongeveer 200 meter rijden. Liep kort onregelmatig en flink nagelen. Starten ging wel prima en gloeistiften zijn goed.
Dealer noemde ook nog even dat de diesel zou kunnen vlokken maar mag toch aannemen dat de juiste winterdiesel in de pomp zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.