Renault MEGANE: Startmotor word niet aangestuurd

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

Goedendag,

Ik heb een Renault Megane CC 1.6 op lpg waar mee het volgende probleem speelt..

Een tijdje terug had ik mijn net gekochte Megane gewassen.. Daarna heb ik hem naar huis gereden de dag erna toen ik hem probeerde te starten gebeurde er niks startmotor draaide niet.. en Immobilizer bleef actief.

Uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er water schade is bij de upc.. deze heb ik laten vervangen daarna werkte de elektronica weer goed en ging de immobilizer uit alleen draaide de startmotor niet.. dus 12v op gezet en draaide hij nog steeds niet snel tot de conclussie gekomen dat die stuk is.. die ook laten vervangen, Nieuwe startmotor reageerd wel op 12v MAAR auto start nog steeds niet..

Na de documentatie er bij gepakt te hebben blijkt zekering 3 (25amp) de startmotor aan te sturen deze heb ik gecheckt en is nog heel.. de garage waar ik bij zat heeft de kabel die van de UPC naar de startmotor een stukje van opengesneden en daarna een kabel getrokken van de accu en die daar tegen gehouden! en startmotor starten en de auto draaide weer!

conclusie startmotor word niet aangestuurd door de upc.. dus heb ik nog een andere upc gekocht jammer genoeg doet die precies het zelfde alles werkt maar startmotor moet je handmatig starten...

Is het mogelijk dat ik gewoon ongeluk heb en 2 deelskapotte upc`s heb gekocht of moet die geprogrammeerd worden? volgens de garage hoeft dat niet als de oude upc de zelfde dynamo heeft (wat het geval is) is er nog bedrading wat ik kan checken? want ik ben echt einde hoop en het is niet voor mij mogelijk om elke dag de auto handmatig te starten..


ik kijk graag uit naar jullie hulp!

met vriendelijke groet

Moredian

Geplaatst door Moredian , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

viper_ren PRO, 1 jaar geleden

De upc, is deze volledig ingelezen??
Is de wagen uitgelezen op storingen??
Zijn ALLE zekeringen goed?
Is de hoofdzekering van de starter achter de accu nog goed?

Heino4267, 1 jaar geleden

Heb je inmiddels de afvoerkanalen onder de paravaanplaat schoongemaakt / doorgestoken?
Anders zit je straks in notime weer met dezelfde klacht.

viper_ren PRO, 1 jaar geleden

Dit klopt niet...
Het water wat in de UPC komt heeft niets te maken met water onder de voorruit...

Heino4267, 1 jaar geleden

Sorry, UPC en UCH verward ...

viper_ren PRO, 1 jaar geleden

De uch heeft ook geen last van water door insijpeling hoor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.