Renault Scenic: motor loopt niet helemaal zuiver??!!

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 e

Goede avond mijne Heren,

Ik heb laatst mijn koppakking vervangen en ook een klep omdat de distributieriem was geknapt,nadat ik weer alles gemonteerd had en de kleppen gesteld had liep de motor gelukkig weer.....NU KOMST WAARSCHIJNLIJK HET STOMSTE.....ik heb de motor op mijn werk afgespoten en de dag erna begon hij wat te stotteren en hield hij in.Sindsdien loopt de motor stationair iets onrustig,ik bedoel je voelt een lichte wiebel in de auto en op de snelweg als je wilt gas geven vanaf 120km dan komt hij niet echt en het is alsof er iets mis is met de uitlaat..een ronkend geluid zo klinkt het.
Gewoon gas geven vanuit stilstand geen probleem en hij reageerd meteen,kan het zijn dat de timing toch 1 tand verkeerd staat?Of de kleppen nog eens controlleren?

Een beetje hulp toch gewenst dus!

groeten Gordon.

Gordon '75

Geplaatst door Gordon '75 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limbra (545), 13 jaar geleden

Als de motor voor het afspuiten met een hoge druk reiniger goed liep , verwacht ik eerder dat het een water / vocht probleem is ,
electronica m.n. de ontsteking is hier uitermate gevoelig voor , niet elke motor kun je klakkeloos reinigen met een hoge druk spuit,
door de vele electrische componenten en electronische regel units kan dat vaak tot de grootste problemen lijden en zelfs een motor geheel lam leggen .

ik zou beginnen met het controleren van de ontsteking componenten , incl de bougies .

Gordon '75 (0), 13 jaar geleden

al gedaan,heb alles ingespoten met electro-cleaner,probleem blijft..

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

loopt ie wel op 4?? een bobine kapot?? voor het afspuiten liep ie goed????dan zal je timing wel oké zijn

RPJdeWeert (0), 13 jaar geleden

Alleen inspuiten werkt niet. Sowieso alles wat met de ontsteking te maken heeft, verwijderen, droogmaken en weer installeren. Bougiekabels nakijken op scheuren. Bobines nakijken enz enz enz

Beve (0), 13 jaar geleden

Vrijwel zeker kapotte bobine. Even tijdens het lopen 1 voor 1 buitengebruik stellen door de stekker er af te halen. Je merkt dan vanzelf wanneer de motor niet reageert en dan heb je de boosdoener te pakken.

Gordon '75 (0), 13 jaar geleden

heb gelukkig nog flink wat reserve spul liggen en ga zeker morgen nog even de bobines wisselen,en dan hopen maar.
houd jullie op de hoogte,alvast bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.