Renault Laguna 2002: Motor steun vervangen...advies nodig

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI

Aangezien de bovenste motor steun verrot is wil ik deze graag zelf gaan vervangen, ik heb dit nog nooit gedaan dus als iemand mij wat goede tips kan geven???

Foto bijgevoegd van de steun die ik wil vervangen, deze zit aan de bijrijderskant, hoog boven bij de motor.

[url=http://img520.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img520.imageshack.us/img520/513/a...[/img][/url]

mikeys

Geplaatst door mikeys (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

beschermplaat onder de motor verwijdern.motor mbv een krik en blok houd omhoog krikken(klein beetje)zodat de steun niet meer onder spanning hangt.dan de bouten verwijderen en nieuwe steun plaatsen.

mikeys (0), 16 jaar geleden

Meen je dat het zo makkelijk is?
Ik heb nog ene 4 tons krik liggen en een stuk hout moet ook wel lukken.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Zoals abc al zei: een klusje van niks! Amper een kwartiertje werk en als er een plaat onderweg moet misschien een half uurtje.

Sytze

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

Kan je van de rotte steun een foto plaatsen, als vergelijking voor anderen? een foto zegt meer als 1000 worden ;-)

mikeys (0), 16 jaar geleden

Oke duidelijk, nou hoor ik ook mensen praten over een reactie stang die ik los moet draaien, iemand enig idee wara dat ding zit?

ga ik doen speerpunt!

Devvo (0) PRO, 16 jaar geleden

plaat eronderuit halen is aan te raden als je er geen ervaring mee hebt... dan zie je waar je carter zit en waar je krik krikt

ga je DIE steun vervangen van op de foto? de uiteindelijke motorsteun zit daaronder het zwarte ronde blok met draadeind erop :S

reactie stang zit aan het schutbord en aan die plaat vast waar het rubbere stuk zit...

succes

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

de reactie stang is de beugel die over het rubber heen zit die inde alu blok zit.hier zit een bout in dop 18 de andere zijde zit vast aan een steun tegen de r veerpoot ook dop 18.de ander bouten zijn allemaal dop 16(3 bouten en een moer)

mikeys (0), 16 jaar geleden

Nou het is allemaal gelukt, ben wel naar ene doe het zelf garage geweest want om in de regen die buiten te gaan doen had ik niet zoveel zin in.

@ Devvo: deze steun heb ik inderdaad vervangen en het geuid is nu weg dus de operatie is geslaagd!

@ speerpunt, foto komt eraan!

Voor mensen die het nog willen/moeten gaan doen hier ene kleine beschrijving:

Haal eerst de bodemplaat weg, zit vast met ongeveer 8 boutjes

Open de motorkap en verwijder evt de afdekplaat, daarna zie je ( links) de bovenste motorsteun zitten, maak alle bouten een klein beetje los, krik nu de motor een beetje op, gebruik hiervoor een krik met een blok hout erop en zet deze onder de carter, als de motor een 1,5 cm om hoog is gekomen draai je de bouten verder allemaal los.
Haal alle bouten eruit, en verwijder voorzichtig de motor steun, LET GOED OP, onder het rubber aan de onderkant van de steun zit een ringetje vang deze op deze heb je later weer nodig.

Plaats nu voorzichtig de nieuwe steun, LET hierbij op dat je het ringetjes weer terug plaatst!!! deze moet je misschien met een schroevendraaier beetje op ze plaats drukken.

Monteer nu de rest van de bouten, als ze niet in 1x passen, ga dan niet lopen wrikken, de bouten moeten precies boven de gaten zitten, is dit niet het geval krik dan iets verder de motor op. Draai de bouten nu weer aan, doe hetzelfde als dat je een wiel verwisseld, dus kruislings aandraaien.

Laat nu de krik onder de motor weer zakken en controleer nog een keer de bouten of ze allemaal strak zitten.

Succes!

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

Was er al een foto? ;-)

mikeys (0), 16 jaar geleden

chips ff druk geweest, zal er vanavond 1 maken van de oude steun.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.