Renault Grand Espace: Motor tikt bij koud start

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: PX9

Na het laten plaatsen van een reviezie motor tikt de motor bij koud start bij warm alles normaal?

Eerst even een niet te geloven verhaaltje...

Ik laat bij Renault garage een reviezie motor plaatsen... ik ga na 3 dagen naar de garage om te kijken of ie klaar is.
Daar zeggen ze mij dat na montage de motor 5min stationair heeft gedraait, maar om de motor goed ontlucht te krijgen moet deze even op 2500tr draaien. demonteur geeft stilaan gas tot bijna 2000tr en de motor rateld valt stil en blokkeerd.
De volgende morgen haalt de monteur het carter eraf en kan de krukas met een sleutel maar 1/4 van een omwenteling bewegen.

Ze kunnen mij direct niet zeggen wat er is mis gegaan bij renault??? Ze nemen contact op met de reviezie firma en deze laat de wagen compleet ophalen naar een Nederlandse firma MRT na twee dagen wordt de wagen terug afgeleverd met draaiende motor aan de Renault garage. Deze zetten de wagen binnen voor verdere montage (bumper enz). Nu de volgende morgen start de garage houder de wagen en maakt deze een tikkend lawaai bij koud start alleen. dus niet bij warme motor.. Nu zijn ze bij renault aan het zoeken wat dit kan zijn, ik zelf ondertussen al contact opgenomen met MRT reviezie en deze beweerde dat de timing van de distributie zo verkeerd stond dat hij nooit heeft kunne draaien...? onder tussen zeggen ze bij MRT dat het waarschijnlijk een injector is die het tikkend geluid maakt? raar daar deze door de garage zijn nagezien voor het
overbouwen,

Nu gaan ze maandag 30 Maart waarschijnlijk als de Renault dealer niets vindt de wagen terug ophalen richting Nederland naar MRT.
Nu wie is er in de fout gegaan en wie gaat dit allemaal betalen? Al die uurtjes zoekwerk van de garage en de voorlopige rekening van MRT van 600€

Iedereen kan iets verkeerd doen das menselijk, maar geef het dan ook eerlijk toe of moet de klant (ik dus) zomaar alles pikken?
Klans is koning is hier wel ver zoek denk ik...
EN IS DE NIEUWE MOTOR NU NIET OMZEEP ??? of op z'n minst beschadigt? en heeft de distributieriem geen knik gehad bij het blokeren?

Heeft iemand hier nog een mogelijkheid, oplossing of al meegemaakt?

Mvg Chris

Chrisstiaan

Geplaatst door Chrisstiaan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

ik denk dat je eerst maar eens moet afwachten wat er gaat gebeuren ze hebben voor jou vermoedelijk een prijsafspraak gemaakt voor een revisie motor bv 2500 euro zeg even wat komen ze daaroverheen zullen ze je eerst moeten inlichten voor de reparatie

krijg je wel een rekening bovenop de prijsafspraak kun je daar bezwaar op indienen

in zulke gevallen kun je rechtshulp aanvragen

eerst maar afwachten wat er gebeurt en dan verder kijken


succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.