Renault MEGANE: Motor trilt bij stationair en rijden.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4J D7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

Ik heb al een tijdje, dat de motor soms uitvalt als ik hem voor de 2e keer start, na een stuk rijden.
Hierbij schudt hij ook wel eens bij stationair draaien. Verder rijdt de auto prima.
Nu is afgelopen maand mijn distributie riem geknapt, en is zijn er 8 kleppen vervangen, plus riem en waterpomp, bougies, krukaskering etc.
Nu schudt mijn auto constant, ook tijdens rijden,
Vooral met lage toeren, als je boven de 2000rpm komt is het nauwelijks voelbaar meer. Als hij stationair loopt klinkt hij ook niet helemaal 100%.
Verder heb ik geen vermogen verlies.
Mijn voorbanden zijn pas gebalanceerd, omdat ik eerst dacht dat dat de boosdoener was. Monteur zei toen wel dat er wat speling op de kogels zat.

Ik ben nog vergeten te melden, dat er ook een aanlopen geluid klinkt als ik de koppeling in trap.
Geluid word vele malen harder, als ik de koppeling loslaat. Dit is het beste waarneembaar bij stationair draaien, heeft zo ver ik weet ook geen invloed op het trillen van de motor, Is dit mogelijk het druklager?

Iemand enig idee, of mogelijk hetzelfde meegemaakt?

Alvast bedankt

Eduude

Geplaatst door Eduude (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Eduude (0), 7 jaar geleden

Ik heb ook gemerkt dat als ik gas geef de auto voor ca. 1 aan 2 seconden nog wat harder schokt. Misschien een motor steun?
Ik weet niet of het dan erg goed voelbaar is, er is 1 mei al een motor steun vervangen, hier heb ik verder niks van gemerkt.

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Zou beginnen met uitlezen bij de dealer of een bedrijf dat diep genoeg in het systeem kan komen , en kijken wat daar uit komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.