Renault MEGANE SCENIC: Accu loopt in paar dagen leeg

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hallo,
Mijn renault Grand scenic uit 2007 heeft regelmatig een lege accu. Afgelopen winter voor het eerst. Heb de auto met startkabels gestart, 10 min laten draaien. Laadspanning na 10 min 14.2V. Toen heb ik de lekstroom gemeten met deuren dicht en op slot. 1.5A. Er branden geen lampen in kofferbak of interieur. Uiteindelijk de accu eruit gehaald en helemaal opgeladen en getest. Was goed. Accu weer gemonteerd, lekstroom weer gemeten en na een paar minuten ging de lekstroom naar een paar milli ampere. Dus OK. De avond voor dit probleem merkte ik op dat het klokje in het dashboard bleef branden. Heb toen de auto nog een keer gestart en weer uit gezet, het bleef aan. Ik dacht dat zal wel normaal zijn. Ik heb ook nog onder de bestuurdersstoel gevoeld en gekeken en daar was alles droog. Het is een paar maand goed gegaan. In juni weer de accu leeg. Heb weer lekstroom gemeten en (1.8A) nw accu erin gezet 55Ah. Toen was de lekstroom nog 1.8A maar na zo'n 10 minuten hoorde ik een klik ergens bij het schutbord en was de lekstroom weg. Nu is geregeld de accu na 2 dagen leeg. Wat is de reden dat de auto wakker blijft en niet in rust komt?
Ook heb ik een storing in de elektrische ruiten. Eerst ging links voor en rechts achter steeds als ik de knop indruk een paar centimeter open of dicht. Je moet dan iets van 8 keer drukken op de ruit te openen. De andere ruiten deden het wel goed. Na een paar keer de zekering controleren en er weer opnieuw in, verplaatste het probleem zich. Nu gaat de linker voor ruit wel normaal open en dicht, maar de rechter in stukjes. Kunnen deze storingen met elkaar te maken hebben?
Groet, Jan

Jan72

Geplaatst door Jan72 , lid sinds 4 jaar geleden

4 Reacties

RPJdeWeert, 4 jaar geleden

Wat betreft de ruiten: deze moet je opnieuw inleren na het wisselen van de accu. Dus in stapjes naar beneden, als hij beneden is de knop een paar seconden vasthouden. Dan hetzelfde naar boven.
Wat betreft de lekstroom en het klokje: heb je de auto al eens uit laten lezen?

ofstone, 4 jaar geleden

Er blijft nog allerlei electronica een tijdje actief, voordat alles in rust gaat.
Heb je keyless entry?
Ik dacht dat als de schakelaar in de kaartlezer stuk gaat, het systeem niet meer naar standby wil. Dan blijven onder andere je dashboard aanstaan.
Dat van de ruiten is zoals de Weert aangeeft. Helemaal bovenin een aantal seconden de knop vasthouden.

Jan72, 4 jaar geleden

Bedankt voor de tip voor inleren van de ruiten. Werken weer goed. Wat betreft het leeglopen van de accu, ik heb het lek gevonden. Aan mijn radio zit via de blauwe stekker voor de cd wisselaar een 'digital music changer'. Voor USB en AUX aansluiting. Bij het loskoppelen van de blauwe stekker ging het klokje uit en zakte de lekstroom van 1.5 A naar 0.02A. Radio was er warm van.
Dank voor het meedenken.
Groet, Jan.

ofstone, 4 jaar geleden

Een achteraf ingebouwde accesoire. Die veroorzaken wel eens vaker problemen. Goed gevonden.
Fijn dat het opgelost is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.