Renault MEGANE CABRIOLET: Stationair toerental schommelt

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: K7M, Motorinhoud (cc): 1

Ik heb een hele tijd hetzelfde probleem gehad als nu, maar dit is toen vanzelf terug weggegaan.

Het probleem dat ik heb is dat wanneer ik tijdens het rijden de koppeling in trap en ook onmiddelijk de rem in trap het toerental niet mooi 750 is maar schommelt en de motor bijna afslaat. Wanneer ik de koppeling in trap en pas iets later de rem in trap daalt het toerental wel mooi naar 750 toeren.

Ik heb destijds de stappenmotor vervangen zonder verschil, nu heb ik de stappenmotor gereinigd en terug ingespoten met WD40 maar zonder verschil. De dikke slang van het vacuum op het kleppendeksel zat redelijk los en daar heb ik een klem rond gezet zo dat die niet meer kan lekken maar ook zonder resultaat. De MAP-sensor en leiding ervan heb ik ook vervangen door een andere die ik nog had liggen maar ook zonder resultaat. Een vacuum test heb ik nog niet gedaan maar zal ik morgen proberen.

Heeft er iemand al ervaring met dit probleem en de oplossing gevonden? Het probleem is ook niet altijd, soms rijdt de auto ook een rit volledig normaal zonder schommelend toerental. Wat ik wel merkte voor dat het probleem terug kwam was dat hij soms niet volledig zakte tot aan den 750 toeren maar iets hoger in toeren bleef draaien bij het intrappen van de koppeling.

Verder rijdt de auto wel goed en draait hij stationair ook goed, enkel bij het intrappen van de koppelingspedaal en terugvallen van de toeren valt het probleem voor.

Bartjeee21

Geplaatst door Bartjeee21 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RPJdeWeert (0), 7 jaar geleden

Is de BDP sensor al eens vervangen door een gemodificeerde? (blauwe stekker)

Bartjeee21 (0), 7 jaar geleden

De BDP sensor is nog het oude type met zwarte connector. Ik heb vrijdag nog de BDP sensor goed schoogemaakt en de connector met contactspray ingespoten maar zonder resultaat. Vervolgens heb ik het gasklephuis nog eens los gemaakt en goed proper gemaakt, blijkbaar was het luchtkanaaltje waar de stappenmotor in zat redelijk vervuild. Daarna de auto nog een paar keer getest en tot nu toe doet hij het terug goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.