Renault Trafic: motor verliest aanzienlijk vermogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

hoi,

`k heb een trafic met een rare storing. km stand 146000

tijdens constant dezelfde snelheid rijden is er niets aan de hand. echter veelal tijdens het afremmen voor b.v. een rotonde ofzo dan schiet de motor in de noodloop. vaak moet ik 2 maal het contact uitdoen voordat de ecu gereset is. Dit is erg lastig als je net een bocht omgaat en een oprit van een snelweg op rijdt en je geen gang kan maken. Tevens tijdens het rijden afgelopen week op de snelweg ging opeens het gloei lampje op het dashboard branden, dit ging na een minuut of 10 vanzelf weer uit. !!!!!!!!......Vreemd.

de ecu is afgelopen week uitgelezen, deze geeft telkens bij het uitzetten van het contact de storing 1826, dws. verwarming gloeibougie circuit.
ook als de storing wordt gewist uit het geheugen dan toch bij het aanzetten v/h contact nog geen storing, maar zodra het contact uitgezet wordt
komt deze storing terug.
de auto start geweldig goed, ook met de vorst van -17 graden. gloeibougies kan dus het probleem niet zijn.
eind december is er een nieuwe luchtm.meter in gezet, afgelopen week een nieuwe egr klep. dit mocht allemaal niet helpen.

Ik heb al zoveel trammeland met deze bus gehad, en ben er zo onderhand echt sch....tziek van.
wie o wie heeft nog een goed idee van wat het kan zijn.

Groetjes, Eddy

thetigger1969

Geplaatst door thetigger1969 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk koppeling- of remlichtschakelaar defect. Dezelfde storing kan zich ook voordoen als je met een aanhanger rijdt waarvan de verlichting niet deugt (stekkerdoos).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.