Renault Avantime: Motor vervangen Avantime privilege 3.0 V6 automaat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: L7X721

Onlangs heb ik een Avantime gekocht. Motorisch is deze echter niet geheel in orde (was bekend bij aanschaf). Hij loopt erg onrustig, tikt, stikt naar benzine, heeft weinig kracht (zeker geen 207 pk) en vanaf 2000 toeren maakt hij een rotgeluid. Op de brug gehad en het lijkt erop dat de zuigerstangen speling hebben op de krukas. Vervolgens heb ik de carterpan eronderuit gehaald en gezien dat de olie erg vuil is en dat er kleine fragmenten metaal in zitten (dunne schilfers metaal en bronskleurige deeltjes). Ik vermoed nu dat de motor schade heeft opgelopen door slechte smering.

Inmiddels heb ik besloten dat ik er een andere motor in wil leggen. De huidige is van het type L7XK721. Mijn vraag nu is waar ik een dergelijke motor vandaan zou kunnen halen. De Renault dealer is natuurlijk een mogelijkheid maar wellicht zijn er goedkopere alternatieven.

Zou een L7X731 kunnen passen?

Alvast bedankt.

Peter

Peter Moerland

Geplaatst door Peter Moerland (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Avantime? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

www.onderdelenlijn.nl

Gr.

Peter Moerland (0), 15 jaar geleden

Aan de heren specialisten!

Als ik via Dialogys zoek naar een motor voor mijn Avantime dan geeft het programma dat de L7X721 vervangen is door de L7X731. (bestelcode: 7701474258). Kan iemand dat bevestigen? Weet iemand wat de verschillen zijn?

Alvast bedankt,

Peter

Peter Moerland (0), 15 jaar geleden

Inmiddels heb ik de motor vervangen, ik kon een 0km motor van een Laguna kopen (tip van Petje57,bedankt) Type L7X731. Kabelboom en bak overgezet, past prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Avantime of stel zelf een nieuwe vraag.