Renault Avantime: Onregelmatig lopen bij koude start (L7X731)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: L7X731

Heren specialisten,

Mijn Avantime 3.0L V6 automaat loopt slecht bij een koude start. Hij start prima maar loopt niet mooi. Na een krappe minuut is het over en loopt de motor rustiger en stabiel. De auto is bij de dealer uitgelezen maar daar kwamen geen noemenswaardige storingen uit. De originele (kapotte) motor (721) heb ik vervangen door een nieuwe (731) en deze heeft inmiddels 3000 probleemloze km's gelopen. De auto rijd gewoon prima. Mijn gevoel is dat hij bij koude start te 'rijk' loopt.

Verder merk ik dat als hij koud is en ik druk het gaspedaal plotseling in dat de motor even inhoudt en daarna gewoon doorschiet in toeren.

Nu rammelt de katalysator (waarschijnlijk) wel behoorlijk en deze laat ik binnenkort vervangen. Kan het daar iets mee te maken hebben?

Heeft iemand enig idee waar ik het probleem moet zoeken?

Alvast bedankt.

Peter Moerland

Peter Moerland

Geplaatst door Peter Moerland (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Avantime? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

AS1 (70), 15 jaar geleden

Het is een bekend verschijnsel dat die motor koud belabbert loopt. Zie [url=http://www.renaultsafrane.nl/forum/viewt...]hier[/url]

Peter Moerland (0), 15 jaar geleden

Erg bedankt AS1, het verbaast me wel dat het kennelijk nogmaal is. Men spreekt in de topic o.a. over een koude start sensor...?

Heeft het vervangen daarvan kans van slagen? En waar zit deze dan, bij mij is de hele motor vervangen met aanbouwdelen en opnemer. Als deze op de motor is gemonteerd zou ik die sensor kunnen uitsluiten doordat deze dan nieuw is/zou moeten zijn.

AS1 (70), 15 jaar geleden

koude start sensor = temperatuursensor
Die zit in de cilinderkop dus zal nieuw zijn.
Wat ik wel eens wil weten of de oude motor hetzelfde probleem had? Zo nee, dan zou je eens de oude sensor erin moeten zetten. Wellicht dat kleine verschillen tussen sensors onderling het verschil kunnen maken tussen wel en niet goed lopen.

Peter Moerland (0), 15 jaar geleden

de oude motor is helaas retour (ruilmotor). Die liep zo slecht (slijpsel in olie e.d.) dat dit 'probleem' me niet is opgevallen. Ik kan me trouwens wel herinneren dat ik bij aanschaf een behoorlijke benzinelucht rook bij het starten.

Zou het trouwens kunnen zijn dat het motormanagement (niet vervangen) speciaal voor de L7X721 (origineel) is en niet voor de L7X731 (nieuw)? Lijkt mij overigens sterk.

Gewoon accepteren denk ik, de auto loopt als hij warm is verder prima.

cielie (0), 15 jaar geleden

Bij de dealer andere software laten inlezen,is een mededeling van geweest,weet zo niet meer welke. Ben al een poosje weg bij renault.

Peter Moerland (0), 15 jaar geleden

Bedankt cielie.

Ik heb in Dialogys de SM opgezocht (4312A) echter het nummer van mijn MM komt niet voor in het lijstje van de mededeling.

Mijn nummer: 8200212978 en HARD8200120274 (ik weet niet welke ik moet nemen)

Nummers in SM:
82 00 053 932
82 00 119 366
82 00 155 990
82 00 172 323
82 00 181 472
82 00 219 588

Is er een kans dat het toch op die van mij van toepassing is?

Peter Moerland (0), 15 jaar geleden

Ik zie zojuist in een andere SM (4484D) dat het nummer van de rekeneenheid moet worden uitgelezen. Ik zal dat laten doen bij de dealer...

AS1 (70), 15 jaar geleden

ben benieuwd!

AS1 (70), 15 jaar geleden

[quote=Peter Moerland]Ik zie zojuist in een andere SM (4484D) dat het nummer van de rekeneenheid moet worden uitgelezen. Ik zal dat laten doen bij de dealer...[/quote]
heeft nieuwe software geholpen?

Peter Moerland (0), 15 jaar geleden

Hoi Anne,

Ik ben met alle info naar mijn dealer gestapt en daar hebben ze nagezocht bij Renault NL of het nodig was voor mijn auto om te updaten. Dit was volgens hun niet nodig en zomaar updaten was geen optie. Ik denk dat ze er ook wat huiverig van waren om het te doen. Ik heb het er maar bij gelaten en geaccepteerd dat de auto de eerste 2 minuten verzuipt.... Inmiddels zo'n 25000 km gereden zonder problemen en da's niet slecht voor een Renault Avantime. ;-)

Groet,

Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Avantime of stel zelf een nieuwe vraag.