Renault Espace: motorgeluid

Bouwjaar: 1997

even een vraag: klopt het dat de 2 liter, 8 klepper uit de espace III een klein beetje 'rauw', bijna 'diesel-achtig' klinkt? Of is er dan iets aan de hand? Het klinkt zeker niet alarmerend maar toch...

Koen6350

Geplaatst door Koen6350 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Sindala (0), 19 jaar geleden

Ik heb dezelfde geluidsvraag met mijn scenic van 1997, de gekregen en gevonden antwoorden:
lijkt mij op een kantelende zuiger. Kan op zich geen kwaad, wel rotgeluid. Motor haalt echter niet de 400000 km ivm extra slijtage die het kantelen van de zuiger met zich meebrengt. Kantelende zuigers hebben versleten zuigerveren waardoor deze niet meer perfect strak in de zuigerbus loopt, hij "kantelt" dus iets als het ware.

dit geluid is waarschijnlijk wat ze noemen de zogenaamde "Renault tik" Renault en Volvo hadden er problemen mee met de 1.4 motoren. dit geluid wordt veroorzaakt door een vastzittende of zwaar lopende piston-pen.(de pen waarmee de zuiger aan de drijfstang is bevestigd.)

op mijn website staat een geluidsopname.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.