Renault Scenic: multiriem verwijderen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

hoi,

ik probeer een multieriem van een renault scenic 1.9dci te verwijderen. kan er mij iemand zeggen hoe je dit juist doet ? er zit zo een soort van veer met een rol bij de alternator die 2 vijzen zijn lichtjes losgedaan en daardoor is deze wat hoger gekomen. ik vind niet direct een manier om hem ergens verder los te maken. iemand idee om dit op te lossen ?

mvg
vwdriver

vwdriver

Geplaatst door vwdriver (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

raymond.h (0), 15 jaar geleden

hoi. ik doe het zo bij mij op werk. ik neem het rechter wiel af en dan zie ik dat ik de multie riem met iets omlaag kan drukken en dan gaat die veer normaal ingedrukt worden maar
je moet een plaatje hebben om die veer te blokeren als hij ingedrukt is en als je aan de zijkant kijkt op de spanner dan zie je een puntje boven de veer en & onder de veer en dat plaatje moet je dan daar in hangen en blijft de veer samen getrokken en bij montage kan je dan gewoon de rol na beneden drukken, vastzetten die 2 bouten v M8 EN DAN ONDER EVEN AAN DE RIEM TREKKEN EN HET PLAATJE WEGNEMEN. PLAATJE IS GEWOON EEN STRIPJE VAN EEN PAAR CM EN 2KLEINE VIERKANTIGE OOGJES OP DE KOPPEN. { ik gebruik mestal een bandyzer die ik op de riem leg en de punt ergens onderin waar ik niets kan beschadigen en dan kan ik met mijn voet de riem omlaag drukken terwujl ik zo het plaatje erop kan zetten, hopelijk begrijp je het een beetje. en bij montage doe ik hetzelfde alleen dat ik dan een doekje nog tussen de riem en bandyzer leg om die niet te beschadigen }

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.