Renault Laguna: Na het vervangen van de turbo geeft de auto uit zichzelf gas tot

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci 120pk

Na ongeveer 160.000km heeft de turbo van mijn laguna het begeven. Deze heb ik nu vervangen. gister een proefrit gemaakt. De eerste paar honderd meter geen probleem. Alles perfect. Toen ik optrok tot circa 3000 toeren en het gas weer losliet gaf hij uitzichzelf gas tot in de begrenzer. De motor reageerde ook niet meer op de startknop. Dus de motor maar af laten slaan. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

pnvdv

Geplaatst door pnvdv (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

28 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

inter koeler en slangen vol olie??????
interkoeler en de rest reinigen

pnvdv (0), 17 jaar geleden

bedankt voor je reactie. ik zal het eens proberen.

pnvdv (0), 17 jaar geleden

Is er nog een bepaalde procedure om alles te reinigen? bijvoorbeeld bepaalde schoonmaak middelen of gewoon de compressor erop?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=pnvdv]Is er nog een bepaalde procedure om alles te reinigen? bijvoorbeeld bepaalde schoonmaak middelen of gewoon de compressor erop?[/quote]
normaal is het zo, indien een turbo wordt vervangen ook de intercooler vervangen wordt.....

paul,

pnvdv (0), 17 jaar geleden

@ paul kelder

En de rest van de buizen en slangen dan?

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

als t mijn auto was
alles vervangen

pnvdv (0), 17 jaar geleden

okidoki. dat wordt dus weer een lekkere dure grap alles bij elkaar.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=pnvdv]okidoki. dat wordt dus weer een lekkere dure grap alles bij elkaar.[/quote]
ben ik met je eens, is ook niet goedkoop. maar altijd nog goedkoper dan een motor inelkaar laten draaien wat er uiteindelijk dan wel van zal komen....

paul,

pnvdv (0), 17 jaar geleden

Daar heb je zeker gelijk in. Zo denk ik er ook over...
Maar jullie zijn wel van mening dat dit het euvel is van het uit zichzelf gas geven van de auto? of zijn er nog meer dingen wat het kan zijn?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=pnvdv]Daar heb je zeker gelijk in. Zo denk ik er ook over...
Maar jullie zijn wel van mening dat dit het euvel is van het uit zichzelf gas geven van de auto? of zijn er nog meer dingen wat het kan zijn?[/quote]
heb natuurlijk niets gezien, maar het lijkt er op dat de motor draait en olie aanzuigt vanuit de intercooler cq een restant uit de slang.

paul,

pnvdv (0), 17 jaar geleden

ja precies. bedankt. Ik ga weer ff sleutelen en de boel vervangen en kijken wat ie doet

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

www.laguna2.de kijk hier eens, lees en huiver. Leuke verhalen over in elkaar gedraaide blokken etc.

Je zou nooit meer zo'n wanprodukt kopen...... Dat er toch nog mensen intrappen?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

daarom rij ik ook geen mercedes paul, indien ik mercedes wil rijden bel ik wel een TAXI..... ;) geintje!!!!!

gr

paul,

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Zo was er een prospect die twijfelde tussen een Jaguar en een Mercedes-Benz. Dus op naar de Jaguar dealer. Proefrijden in het meest luxe model. Na de proefrit gaf de prospect aan toch nog een proefrit in de Mercedes-Benz te willen maken.

Oh, zegt de Jaguarverkoper, Mijnheer, heel verstandig dat u een proefrit in de MB wilt maken. Dat hoeft u zelf niet te regelen, dat ga IK voor u doen. Oh, zegt de prospect, mijnheer, dat is heel vriendelijk en attent van u. Doet u dat maar.

Zegt de Jaguarverkoper tegen een medewerker: Frits, bel even een taxi voor mijnheer..................

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

en je weet waarvoor die ster dient op de motorkap ? is een vizier om dat kreng om de weg te kunnen houden ;)

paul,

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Had beter even de zoekfunctie op deze site gebruikt voor het vervangen van enkel de turbo. Er staan zoveel nuttige adviezen over het vervangen van een Laguna dci turbootje. Sorry, dit is mosterd na de maaltijd, kijk wel even want ook een nieuwe turbo is snel beschadigd, hier bijvoorbeeld http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Erik

[url=http://imageshack.us][img]http://img171.imageshack.us/img171/3824/...[/img][/url]
Laguna GT Privilege 1.9dci 120pk geoptimaliseerd -> 155pk

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik deed altijd gewoon alles spoelen. dagje uit laten ademen en nooit last gehad. spoelen meestal met een goedje van mensen die verkeerde brandstof hadden gebruikt. luchtspuit er doorheen en klaar! natuurlijk wel twee kanten uit spoelen en kijken of wat er uit komt schoon is.

pnvdv (0), 17 jaar geleden

gisteravond interkoeler en leidingen vervangen en alles gecontroleerd. Hij rijdt nu weer.
hopen dat hij het weer een tijdje uithoudt.

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Intercooler goed schoonmaken en op marktplaats ;-)

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Speerpunt]Intercooler goed schoonmaken en op marktplaats ;-)[/quote]
om verlost te zijn van alle ellende... compleet met auto [url=http://imageshack.us][img]http://img442.imageshack.us/img442/236/g...[/img][/url]

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Inderdaad. Denk dat ik dat Abcon eens ga proberen. Ding van mij trekt voor geen meter meer. Alleen hoog in toeren.

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

In hoge toeren heeft de motor heel veel lucht nodig, als inlaat kanalen verstopt zitten krijg je heel veel roet en weinig power in de toeren.
Als je niet tevreden bent over je huidige auto, koop dan geen Abcon. Koop gewoon een auto waar je wel vertrouwen in hebt.

Groetjes,
Erik

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

Koop gewoon een auto waar je wel vertrouwen in hebt.

quote

afgezien van abcon..... moet je dit ALTIJD doen, tenzij je eerst leergeld wilt betalen!!

paul,

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Centen jongens..... Anders stond er allang een Avensis. Eerst sparen (voor zover dat mogelijk is....)

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Speerpunt]Centen jongens..... Anders stond er allang een Avensis. Eerst sparen (voor zover dat mogelijk is....)[/quote]
wordt moeilijk.... sparen en laguna rijden. :) sparen doe je bij een bank, niet bij een dealer!!

CBR1000 (0), 17 jaar geleden

Dat de auto slecht trekt herken ik deels. Ik dacht met het loskoppelen van de EGR een goede slag te hebben geslagen, maar twijfel nu toch wel een beetje. De trekkracht verschilt van dag tot dag, lijkt wel weerafhankelijk. Het verbruik is echter wel drastisch gedaald, en dat is een groot pluspunt. Verbruik is nu gemiddels 5,6 / 100 km bij wisselend gebruik stad/ snelweg. Ik blijf het wel vreemd vinden dat de auto soms nog geen worst van tafel trekt. Het valt me wel op dat als ik vanaf de 1e versn. gelijk goed doortrek, de auto in volgende versnellingen ook makkelijk doortrekt. Echter inhalen op de snelweg gaat soms erg traag. Ik vraag me af, zou dit een luchtmassameter probleem kunnen zijn?

pnvdv (0), 17 jaar geleden

de laguna is toch niet helemaal de oude sinds het vervangen van de turbo enzo. dus hebben we hem afgelopen weekend maar ingeruild. Weer een Laguna rijder minder

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=CBR1000]Dat de auto slecht trekt herken ik deels. Ik dacht met het loskoppelen van de EGR een goede slag te hebben geslagen, maar twijfel nu toch wel een beetje. De trekkracht verschilt van dag tot dag, lijkt wel weerafhankelijk. Het verbruik is echter wel drastisch gedaald, en dat is een groot pluspunt. Verbruik is nu gemiddels 5,6 / 100 km bij wisselend gebruik stad/ snelweg. Ik blijf het wel vreemd vinden dat de auto soms nog geen worst van tafel trekt. Het valt me wel op dat als ik vanaf de 1e versn. gelijk goed doortrek, de auto in volgende versnellingen ook makkelijk doortrekt. Echter inhalen op de snelweg gaat soms erg traag. Ik vraag me af, zou dit een luchtmassameter probleem kunnen zijn?[/quote]
In een ander topic hier op het forum begreep ik dat bij een Megane Dci een schakelaar op de koppeling hier ook wel eens het probleem veroorzaakt. Even de zoekfunctie gebruiken, wellicht is het ook voor de laguna van toepassing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.