Renault Laguna: niet in versnelling te krijgen bij koude motor.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Ik heb een laguna uit 2003. Nu het weer steeds kouder wordt. Heeft de auto er ook steeds minder zin in.

Ik krijg de auto bijna niet meer in de versnelling. Het valt me wel op dat je bij het intrappen van de koppeling. Je pas na de helft voel dat je ook daadwerkelijk je koppeling intrapt.
Lijkt dus of je de koppeling niet ver genoeg intrapt om hem in zijn versnelling te zetten.

Als ik de auto goed warm laat lopen gaat het steeds beter.

Bak is vorig jaar zomer vervangen. Maar krijg er steeds meer last van sinds het kouder wordt. Gaat nu niet meer in zijn versnelling.

Weet iemand wat dit kan zijn.

Elk jaar een andere bak is wel wat overdreven.

mvb

Geplaatst door mvb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Pakt de zelfstellende koppelingskabel wel direct ? Als je vindt dat de kou er ook mee te maken heeft ververs dan de olie . Het liefst synthetische voor het beste resultaat .! Succes

mvb (0), 14 jaar geleden

Waar kan ik aan kontroleren of de zelfstellende koppelingskabel wel pakt.



[quote=Punt]Pakt de zelfstellende koppelingskabel wel direct ? Als je vindt dat de kou er ook mee te maken heeft ververs dan de olie . Het liefst synthetische voor het beste resultaat .! Succes[/quote]

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Het is meer hoe moet de kabel functioneren. Bij pedaal in rust staat de kabel spannings vrij . Wordt het pedaal ingedrukt voel je de eerste +- 2 cm geen weerstand maar dan komt de weerstand om de koppeling vrij te krijgen . Dit moet zonder kraken gebeuren. Kraken kan door een defekt van het blokkeer gedeelte veroorzaakt worden. De koppeling komt daardoor niet genoeg vrij. met slecht tot geen schakelen als gevolg. Kijk anders elders bij schakelproblemen bij uw merk in vorige topics. Succes . horen we van u als er verbeteringen zijn opgetreden ?

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

een laguna II heeft geen kabel ,is hydraulisch

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

De belevenis is dezelfde . Goed opgemerkt abc

mvb (0), 14 jaar geleden

Koppelings pedaal blijft ook halverwege hangen. Komt niet helemaal terug omhoog. En zelfs dan moet ik de kopeling nog een aardig stuk indrukken, voordat je voelt dat je ook daadwerkelijk de koppeling intrapt.

Alvast bedankt voor de info.


[quote=Punt]De belevenis is dezelfde . Goed opgemerkt abc[/quote]

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Als er tekort vloeistof aanwezig zou zijn moet dit op het dashboard te zien zijn geweest .Als de koppeling tijdens het rijden niet slipt ben ik bang dat de bak bevestiging niet goed zit. Ik zou er zo snel mogelijk naar laten kijken. Succes Jan.

Heino4267 (260), 14 jaar geleden

Eens gewoon een garage opzoeken? Dat hoeft geen dealer te zijn, een vakgarage kan dit ook en waarschijnlijk nog goedkoper ook. Doorrijden met dit euvel sloopt je versnellingsbak.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Hallo MvB is er al naar het euvel gekeken ,ik ben toch wel benieuwd wat de oorzaak van dat alles was??? Groetjes

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

ik heb ook eens z'n probleem gehad met een clio en heb toen de versnellingsbakolie afgetapt en weer gevuld met atf d2 olie wat eigenlijk voor automatische versnbakken is. maar het probleem is wel verholpen hierdoor en rijdt en schakeld nog steeds prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.