Renault Twingo: niet meer starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Motor Twingo slaat niet meer aan. startmoter draait wel. Met sleutel openen de deuren wel goed, lampje startblokkering dashboard knippert en gaat na omdraaien sleutel en proberen te starten gaat lampje sneller knipperen, is dat ook een goed teken? Lampje in sleutel licht maar eventjes op, is dat normaal of moet deze continu gaan branden bij blijven indrukken? Bij starten geen vonk, wel benzine op de aanvoer naar de injectors.
Iemand idee, ik heb zelf de indruk dat de startblokkering blijft hangen. Probleem is overigens spontaan opgetreden na wegzetten van de auto.
Graag jullie reactie.

Sicco

siccoa

Geplaatst door siccoa (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

probeer het eens met de reserve sleutel lijkt erop dat de sleutel niet herkend wordt

siccoa (0), 17 jaar geleden

ik beschik helaas over maar 1 sleutel. In mijn eerste tekst heb ik nog wat aanvullende informatie gezet die het probleem beter beschrijft.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

als die snel knipperd herkend ie de sleutel niet en zal ie niet starten.

siccoa (0), 17 jaar geleden

Dus dan geen herkenning ondanks dat wel de cv werkt? Wat is er aan te doen? Hoe kan ik de sleutel herprogrammeren en hoe werkt de noodcode?

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

noodcode werkt alleen met de diagnose computer.de cv en startblokkering staa los van elkaar.in de sleutelkop zit een chip die herkend moet worden door de decoderring rond het contactslot.je zou kunnen kijken of de chip in de sleutel nog op zijn plaats zit

siccoa (0), 17 jaar geleden

sleutel al open gehad maar geen bijzonderheden te zien. Wat te doen?

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

uit laten lezen en dan waarscijnlijk een nieuwe sleutel bestellen.levertijd +- 5 werkdagen

siccoa (0), 17 jaar geleden

ga ik doen, bedankt en als er nog meer suggesties zijn hoor ik ze graag natuurlijk

siccoa (0), 17 jaar geleden

vandaag uit laten lezen. niet verder kunnen ontdekken dan waarschijnlijk de sleutel naar de knoppen. wachttijd erg lang (veel backorders twingo sleutels hoorde ik). noodstand gaat niet omdat in de twingo boordcomputer zit, dus kan ik ook niet met knopje ruitenwissers e.e.a. instellen.
Nog iemand een idee hoe ik snel aan een passende andere twingo sleutel met startblokkering kom? of blokkering uit kan schakelen of opheffen?

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

neem eens contact op met www.actronics.nl .weet niet of die hem uit kunnen schakelen bij een twingo maar als ze het kunnen moet de computer opgestuurd worden en heb je hem binnen 2 dagen terug

siccoa (0), 17 jaar geleden

Ik ben nog geen steek verder. Computer uitbouwen is ook zo wat. Ik ga nog maar eens informeren of ik ergens sneller een sleutel te pakken krijg. Overigens kregen ze vrijdag bij de dealer wel de motor aan de praat maar dan in noodloop. Daar heb je niet veel aan.

siccoa (0), 16 jaar geleden

even updaten: sleutel telefonisch besteld bij dealer en mijn type sleutel werd gelukkig al na een week geleverd. (andere sleutels twingo al 6 weken in backorder.) Twingo weer naar de dealer gesleept nieuwe sleutel erin EN....starten lopen. Kosten 124,- euro. Renault Stam Huizen heeft mij keurig geholpen.
Bedankt natuurlijk voor de hulp op deze site.

groeten, Sicco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.