Renault Twingo: Niet starten

Bouwjaar: 1994

Mijn Twingo (27.000km) start heel af en toe niet. Het gekke is dat hij helemaal niets doet. Ik draai de sleutel om en er gebeurt helemaal niets. Geen tikje (hoor het niet in elk geval), motor draait niet rond. Als ik het later weer probeer dan pakt ie hem meteen. Ik heb geen (volgens mij nog niet op dit type) startonderbreking. Kan iemand mij helpen. Hij loopt verder geweldig.
Groet, Peter.

phollegien

Geplaatst door phollegien (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Contactslot een beetje gaar misschien?
suc6
Peter

phollegien (0), 18 jaar geleden

Geen idee. De sleutel gaat wel ver genoeg om, maar er gebeurt gewoon niets.......

Nic8069 (0) PRO, 18 jaar geleden

ALs er iets zou mis zijn met de startonderbreking dan zou ie wel starten maar niet aanslaan. Dus kunnen we de startonderbreking uitsluiten.
Ik vermoed dat er een probleem is met de startmotor of de batterij of de verbinding daartussen. Check eens de aansluitingen van de batterij op corrosie en of die niet loszitten. Op de fijne draad op de startmotor moet er spanning komen te staan als je start. Controleer ook de aansluitingen op de startmotor en de massakabel. Als dat OK is kan je nog proberen om op het moment dat het probleem zich voordoet, de sleutel in startpositie te houden en een tweede persoon moet dan met een hamertje een tikje te geven tegen de startmotor. (Deze is goed zichtbaar en zit aan de voorzijde.) Als ie dan gelijk begint te starten is de startmotor gaar.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer eens het kleine schuifstekkertje op de startmotor, deze geeft vaak problemen

phollegien (0), 18 jaar geleden

OK, die zal ik controleren! Kun je me ook vertellen waar de startmotor zit? Ben niet zo thuis in het blok vd Twingo. Bedankt voor de reacties.

torroespanol (0), 18 jaar geleden

he peter is het probleem al verholpen ?zo ja hoe?heb namelijk hetzelfde probleem.gr miguel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.