Renault Twingo: Sleutelherkenning/startblokkering

Bouwjaar: 1997

Probleem is al eens eerder hier aangekaart, maar echt een oplossing heb ik niet gevonden.

Deze auto heeft 2 sleutels en vrij plotseling reageerde de afstandsbediening niet meer goed op de beide sleutels.Je drukt op de sleutel en normaal gesproken gaan dan de deuren open en is de startblokkering vrijgezet.Nu echter gaat dat moeizaam in de zin dat je de sleutel vlakbij de spiegel moet houden om een reaktie te krijgen.Maar ook dat helpt niet altijd.Ga je dan even langer proberen en om de auto heen lopen, heb je kans dat hij het plotseling weer doet.

Schijnt door dealer te herprogrammeren, maar daar aangekomen is het probleem over.Wel hebben ze hem even uitgelezen en opnieuw aangemeld, maar niet echt een oorzaak gevonden.1 dag is het inderdaad goed gegaan en vannacht reageerde de auto helemaal niet meer op de sleutels.Vanmorgen weer wel.

Het kan natuurlijk toeval zijn, maar het vertrouwen is natuurlijk weg.Weet iemand of er een mogelijkheid is om bv deze startblokkering te verwijderen/omzeilen??Of een andere oorzaak die dit zou kunnen veroorzaken.Straling is ook al eens genoemd, maar het is dus niet altijd op dezelfde plek dat hij weigert en dat sluit ik dus eigenlijk uit.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Is de ontvanger bij de spiegel niet gewoon stuk.
Komt wel eens voor.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Systeem kun je niet omzeilen/uitschakelen. Ontvanger is verdacht net als decoder. Als de linker buitenspiegel en/of voorruit lek zijn dan kan er water in de decoder komen. Decoder zit in de buurt van de linker speaker.

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Gaan maandag op onderzoek, bedankt zover!

willyvan (5) PRO, 18 jaar geleden

heb wel eens meegemaakt slecht contact bij de ontvanger bij de spiegel stekker er een paar keer op en af met contactspray

Caddy (0), 18 jaar geleden

Maak het ook bij de Twingo 1.2 Spring uit 1997 van moeders herhaaldelijk mee. Werkt overwegend perfect. Toch #$%&*.

Laatste weekend vertrek uit Ypenburg met VW Caddy 1.9 Tdi bjr.2003. Geen reactie, alleen met sleutel deur te openen. Goed 2 uur later aankomst in Limburg, zonder nadenken gebruik van afstandsbediening; Werkt perfect! Ga niet zoeken naar `n nuk van een compu.

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Hebben de ontvanger bij de spiegel losgehaald en er lijkt een verkleuring zichtbaar.Maar werkt nu nog steeds goed, dus moet die ontvanger wel goed zijn.Kost 87 euro en die gaan we toch maar monteren.

Henkie, de decoder kunnen wij niet vinden in de buurt van de linker speaker.Maar ruit lekt niet, dus vandaar beginnen met de ontvanger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.