Renault Laguna: nieuw raammechanisme gaat niet omlaag

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Gisteren een nieuw raammechanisme inclusief elektromotor in het rechter voorportier gemonteerd. De ruit er weer op gemonteerd en stekker, rond twee polig, weer aangesloten. De ruit ging netjes omhoog middels het knopje echter hij gaat niet meer omlaag.
Zekeringen zijn prima.. Als ik het knopje indruk naar boven voel ik het motortje wel 'schakelen' maar gaat natuurlijk niet verder omdat het raam al dicht zit. Maar naar beneden doet ie niks.. voel ook niks aan het motortje.
Met de multimeter de stekker nagekeken.. Naar boven geeft ie netjes 12 V aan en naar beneden even 0,5 V ongeveer..

Mijn gevoel zegt dat de elektromotor gewoon goed is..

Iemand misschien een idee hoe ik dit op kan lossen ?

Grt Brum

Brum38

Geplaatst door Brum38 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2055) PRO, 11 jaar geleden

De draairichting van het motortje wordt bepaald door het omdraaien van de plus en min , beide schakelaars werken niet?
Kijk eens bij de kabeldoorvoer in de deurstijl of je daar geen draadbreuk hebt .

Brum38 (0), 11 jaar geleden

Klopt inderdaad...beide schakelaars werken niet. Zal morgen even kijken of daar inderdaad misschien een kabelbreuk te bespeuren is.

Thnx

Heino4267 (260), 11 jaar geleden

Het kan ook een defecte schakelaar in het linker voorportier zijn: die staan voor het rechterportier in serie met de raambediening in het rechter portier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.