Renault Overig : Nieuwe CLIP?

De Clip in onze (dealer)werkplaats is stilaan aan vervanging toe, hij is immers nog niet van Windows XP voorzien.
Uiteraard bestaat er ondertussen de Clip XP, maar de geruchten gaan dat er ook de CLIP Alliance zit aan te komen. Het gaat hierbij om een tablet-PC met een Bluetooth CAN-sonde.
Het lijkt me daarom verstandiger om meteen voor het Alliance model te gaan. In België is deze CLIP echter (nog) niet te bestellen, maar als ik wat op internet zoek, vind ik er toch informatie op een Duitse website.
Hoe zit het in Nederland, is er bij jullie al iets bekend over de Clip Alliance? Welke firma verkoopt daar de CLIP's aan de dealers?
Alvast bedankt voor jullie info.

Reagi

Geplaatst door Reagi (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

De Clip Alliance is nodig om diagnose te stellen vanaf de Laguna3 die volgend jaar verwacht wordt.

De Clip XP is nodig om 'online' te herprogrammeren.

Ik kan moeilijk te situatie inschatten bij jullie in de werkplaats maar een Clip is toch wel een vereiste. Is veel stabieler dan de oude Clip.

Dus als jullie met zo'n 4-5 monteurs werkzaam zijn zou ik een Clip Xp aanschaffen en volgend jaar nog een Clip Alliance erbij.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

En onze leverancier is TBA die imo z'n monopolie positie misbruikt door woekerwinsten te vragen.

Reagi (0), 18 jaar geleden

Online programmeren gaat ook perfect met een Clip Win98. Renault België maakte destijds deel uit van het pilootproject daarrond, we herprogrammeren dus inmiddels al een aantal jaren online.
Voor de Laguna III zou een normale Clip XP moeten volstaan, een Alliance is hiervoor niet nodig. Die Alliance laat wel toe om naast Renault en Dacia, ook Nissan-voertuigen te diagnosticeren.

Het grote voordeel van de Clip Alliance is volgens mij echter de nieuwe technologie: Bluetooth CAN-sonde, Panasonic Toughbook Tablet-PC (stofdicht, spatwaterdicht, oerdegelijke behuizing) en er zou ook een data-recorder toestel komen.

Maar een Clip XP én een Alliance aankopen is toch wel van het goede te veel. Voorlopig kunnen we alles nog met de huidige Clip, tegen een redelijke snelheid (hij heeft vorig jaar extra RAM-geheugen en een grotere harde schijf gekregen).

Ik dacht misschien dat de Nederlandse leverancier al meer wist over de Allliance, maar blijkbaar zitten jullie ook met het monopolie-probleem.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Hm, bij ons wordt toch echt verteld dat voor de Laguna3 een Clip Alliance nodig is.

Ik heb me er echter nog niet in verdieptmaar een bluetooth CAN-sonde zou toch ideaal zijn.

Data opnemen is sinds Clipversie V61 weer mogelijk.

Reagi (0), 18 jaar geleden

Een Clip XP zou moeten volstaan voor de Laguna III, bij ons wordt er duidelijk bijvermeld dat een Alliance niet vereist is.

Data-opnemen werkt inderdaad weer sinds V61, maar de datarecorder die ik hierboven vermeldde is stand-alone.
Ik bedoel daarmee het volgende:

Stel, de klant heeft een probleem, zonder dat er ergens een storing wordt opgeslagen. Dan kan je een soort zwarte doos in de wagen plaatsen en de klant laten rijden tot het probleem optreedt. De zwarte doos slaat allerlei gegevens op die dan later in de werkplaats geanalyseerd kunnen worden.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

nissan en opel zijn met de clip xp ook uit te lezen (niet allemaal maar toch).zwarte doos ken ik niet in nederland jij wel henk?zou in sommige gevallen wel handig zijn.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja, Vivaro's en Movano's zijn ook uit te lezen. Sterker nog; we kunnen meer uit lezen dan de Opel dealer.

Een blackbox zou handig kunnen zijn, moet je wel zeker weten dat de klant terug komt...

ejnn (0), 18 jaar geleden

Wat gebeurt normaal gesproken met de oudere clips?

Fred3362 (0) PRO, 18 jaar geleden

worden ingeruild door renault (inruilpremie)
wordt natuurlijk gedaan om clips uit de roulate te halen.niet in het grijse circuit

ejnn (0), 18 jaar geleden

Je kunt diverse clips en andere soorten kopen op internet. Welk type moet je minimaal hebben om bijvoorbeeld foutcodes uit te lezen, wissen en banden in kunt lezen. Het gaat dan om een Laguna 2. En wat voor mate moet ik denken aan zo'n inruil premie?

Reagi (0), 18 jaar geleden

Ik vind dat het aanbod CLIP's op internet behoorlijk tegenvalt, waarschijnlijk is dat dankzij het inruil-systeem. Het bedrag van dergelijke inruilpremie komt ongeveer overeen met de helft van het aankoopbedrag van een CLIP.

johan5535 (0), 18 jaar geleden

vraagje tussendoor;

ik heb een eigen clip op een laptop met versie 58, met installeren van een V61 vraag het om een code.Weet iemand van jullie een code . wat ik kan proberen om te installeren.
Alvast bedankt

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat je dit niet gaat lukken johan,wij hebben op
het werk ook een zelfgemaakte clip en vraagt ook om deze
code,ik heb van alles geprobeerd maar ik krijg hem
niet aan de gang met versie v61,waarschijnlijk is dit een
beveiliging tegen het updaten van zelfgemaakte clips.
Als het me gelukt is hoor je het wel.

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Johan,vandaag bezoek gehad van een medewerker van TBA en het is niet mogelijk om V 61 te instaleren op een zelf gemaakte clip.

Henri4478 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben sinds een half jaar of zo ook een "normale" laptop omdat de originele clip erg prijzig is. Met de cansonde en windows XP erop werkt het perfect, ook boven versie 61. Hoe en wat weet ik niet maar we hebben een computer freak die dit alles voor elkaar heeft gekregen.

patrick_r (0) PRO, 18 jaar geleden

Prijzig? Schoftig duur bedoel je ..
Zag gisteren de prijzen van Clip rond de 3000 euro ,pffffff

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Clip comfort kost 4200 euro compleet met kar!

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan heb je ook wat.

Andre379 (0), 17 jaar geleden

Op marktplaats staat nog een clip te koop.
Andre,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.