Renault Megane: nokkenaspoelie 1.9 dti

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dti

Hallo,

Ik wil graag de distributieriem van deze megane vervangen en heb gehoord dat ik ook de nokkenaspoelie moet vervangen.
De auto heeft inmiddels 270.000km gelopen en ik wil dan ook alles vervangen wat nodig is.

Ik heb al diverse berichten in het forum bekeken en daarin wordt gesproken over de nokkenaspoelie en over en tandwiel met trillingsdemper.
Is dit het tandwiel wat op de brandstofpomp zit en moet ik deze ook vervangen ?

heb ik voor het vervangen van de poelie/tandwiel nog speciaal gereedschap nodig en zijn er nog speciale aandachtspunten waar ik op moet letten ?

Hoe kan ik de pomp blokeren zodat deze niet van tijd gaat wanneer ik het tandwiel vervang.
Hoe krijg de nokkenas poelie er het makkelijkst af.

groet Laurent

lgrunewald

Geplaatst door lgrunewald (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

sommige type's hebben een trillingsdemper in de nokkeaspoelie zitten en deze moet idd vervangen worden. het tandwiel van de pomp kun je laten zitten .voor de nokkenas poellie is geen speciaal gereedschap nodig je moet wel de steun waar de brandstofpomp op zit losmaken om het tandwiel te kunnen verwijderen.het beste kun je een originele riem halen omdat er verschil in kan zitten wbt de merktekens die op de riem staan ,als je het spul los hebt controleer ook meteen de vrijlooppoelie van de dynamo.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

en effe de krukaspoulie goed aftekenen ook aan de kant van de starterkrans want zover ik me kan herinneren zit deze conisch zonder spie,en als je die poulie verwijderd en hem er weer op wil zetten zal de krukas wellicht een beetje verdraaien of de krukas goed vastzetten

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

deze heeft gewoon een spie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.