Renault Megane: Nokkenassensor Megane

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb een Megane 2 van 2005 (1.6 Benzine),
Als ik de auto wil starten, start hij niet meteen. 2de of 3de keer wel. Of ik moet gas geven bij de eerste keer en dan start hij wel maar komt er veel witte rook uit.
Nu heb ik met mijn Autocom CDP uitgelezen en kreeg ik dit melding;
DTC 0340 Nokkenassensor; verschoven meting buiten bereik

Ik heb op de forum gelezen voor gelijkwaardige storing en daarbij kom ik tegen dat het de nokkenasversteller kan zijn of de nokkenassensor.

Wat is wijsheid? Nokkenassensor zelf vervangen (+/-30-40 euro)? of toch naar de garage om de nokkenasversteller te laten kijken en/of afstellen?
Ik heb het bij mijn garage gevraagd tijdje geleden en ze gaven aan dat het eerst uitgelezen moest worden door hun zelf om te kijken waar het aan ligt.

delimavi

Geplaatst door delimavi (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1320) PRO, 8 jaar geleden

Nokkenasversteller is kostbaar , als je met de juiste apparatuur uitleest geeft de nokkenassensor een andere foutcode dan de nokkenasversteller , zijn 2 verschillende dingen.

delimavi (0), 8 jaar geleden

Ik krijg dus foutcode 0340 nokkenassensor. kan dan ook de nokkenasversteller zijn?

[quote=kaleido 1]Nokkenasversteller is kostbaar , als je met de juiste apparatuur uitleest geeft de nokkenassensor een andere foutcode dan de nokkenasversteller , zijn 2 verschillende dingen.[/quote]

kaleido 1 (1320) PRO, 8 jaar geleden

Zou hem even bij de dealer uit laten lezen , zodat je zekerheid hebt.

delimavi (0), 8 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Zou hem even bij de dealer uit laten lezen , zodat je zekerheid hebt.[/quote]
Ja klopt, maar ik dacht misschien is het een bekende kwaal of bekende oplossing ervoor, nu ik hem ook zelf heb uit kunnen lezen.
nokkenassensor ok nokkenasversteller is een groot verschil kom ik erachter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.