Renault Megane: tijdens het rijden branden de lampjes stop en accu wat kan het z

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Zojuist heb ik tijdens het rijden het volgende meegemaakt. Ik reed en ineens hoorde ik een harde piep. Deze bleef zich meerdere keren herhalen. IK zag verschillende lampjes branden op de dashboard, waaronder die van de accu, benzine en stop. Ik heb auto direct aan de kant geparkeerd en deze uitgedaan. Bij het starten kreeg ik weer hetzelfde.

ik durf niet meer te rijden. Wat kan het zijn en wat kan ik het beste doen op dit moment?

BillaLicious

Geplaatst door BillaLicious , lid sinds 6 jaar geleden

6 Reacties

Jasperh, 6 jaar geleden

Laadstroom defect? Is moeilijk exact te zeggen. Even laten uitlezen lijkt me de eerste stap.

ofstone, 6 jaar geleden

Waarschijnlijk een probleem met iets wat aangedreven wordt door de multiriem, of de multieriem zelf.
Ik zou niet meer verder rijden totdat duidelijk is wat er aan de hand is.
Je loopt het risico op een riem die breekt of eraf loopt en dan tussen de distributieriem komt met alle gevolgen van dien.

De oorzaak kan zijn een vastgelopen dynamo, aircopomp, of span/looprol. Die riem gaat slippen en stopt mogelijk, waardoor de dynamo te weinig stroom produceerd, waardoor dat lampje gaat branden.

Safrane10698, 6 jaar geleden

Kan ook defecte aansturing op de dynamo zijn hoor.

obd expert PRO, 6 jaar geleden

Wanneer je een laadstroom probleem hebt had in eerste instantie alleen het acculampje gebrand. Omdat ook het benzinelampje brandt lijkt het een andere oorzaak te hebben. Misschien het instrumentenpaneel zelf of een communicatie storing. Sowieso eerst uitlezen.

ofstone, 6 jaar geleden

Die piep, kwam die uit het instrumentenpaneel, of vanonder de moterkap?
Ik was er even vanuit gegaan dat het geluid vanonder de motorkap kwam. Vandaar de reactie niet verstandig om verder te rijden.

Het instrumentenpaneel geeft ook een piep als die lampjes gaan branden. Dan inderdaad uit laten lezen waarom die lampjes branden, anders wordt het giswerk.

jan5047 PRO, 6 jaar geleden

Bel een hulpdienst voor de zekerheid of laat er iemand met kennis van zaken naar kijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.