Renault Megane: Renault Megane Scenic '98 CV probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Automaat

Besten,

Ik heb een aantal maanden geleden een Renault Megane Scenic 2.0 RT uit 1998 gekocht.
Vanaf het begin werkt de IR-afstandsbediening niet op de CV. Ik dacht dat het aan de afstandbediening zelf lag, want de LED knipperde niet zichtbaar in een CMOS camera. Heb de LED toen vervangen waarna hij wel weer knipperde, maar de auto reageerde hier nog steeds niet op.

Het viel me op dat het startonderbrekings LED boven het stuur nooit brandt of knippert, zelfs niet met starten o.i.d., terwijl deze dit wel hoort te doen.
De auto start verder prima, en de CV werkt wel gewoon met de knop. Er is verder geen enkel start/vergrendelingsprobleem.

Mijn vermoeden is dus dat ofwel de startonderbreking is uitgeschakeld (al weet ik niet hoe), of de boordcomputer is kapot, maar dan zou de auto ook niet starten lijkt me.

Wat is jullie mening hierover?

Bedankt alvast!

renaultmeganescenic

Geplaatst door renaultmeganescenic , lid sinds 6 jaar geleden

3 Reacties

Heino4267, 6 jaar geleden

Klinkt inderdaad of het hele mechanisme wel werkt (want de CV werkt), maar dat het systeem is overbrugd: uitconfigureren is volgens mij niet mogelijk.

renaultmeganescenic, 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Is het mogelijk het systeem te herstellen? Zo ja, hoe?

Heino4267, 6 jaar geleden

Je zou de Renault dealer bij de erstvolgende onderhoudsbeurt kunnen vragen of hij met de Clip uitleest of e.e.a. goed werkt of dat er foutmeldingen in staan. Als het je een paar tientjes waard is, doen ze dat ook gewoon op verzoek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.