Renault Laguna: noodloop geen turbodruk

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

hallo ik heb een laguna2 als ik in zijn 3 boven de 3500 toeren komt,geeft de boordcomputer storing in de inspuiting en gaat hij in de noodloop ,en gooit de wise gate open .
code die hij aangeeft is df301 = te weinig lucht in de inlaat en df056 luchtmeter maar die is ook vervangen.
turbodruk sensor vervangen alle vacuum slangen zijn goed .als ik die dicht houd gaat de wise gate weer dicht.
laat ik ze los gaat de klep weer open.
het werkt weer normaal als ik de motor weer opnieuw start.
maar dan gebeurt er weer het zelfde
heeft iemand een idee.
groet jappie

jappie

Geplaatst door jappie (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

kan van alles zijn... Tussenkoeler lek?? EGR open geblokkeerd?? Luchtfilter dicht?? As van de waste gate goed gangbaar?? Luchtslangen die aan de tussenkoeler zitten lekken ook wel eens, dit is soms moeilijk te zien. kabels breken wel eens bij de turbodruksensor, hier zijn stekkers voor met dikkere draden.

jappie (0) PRO, 17 jaar geleden

egr is goed, turbodruksensor ook verangen geen geluid uit de intercooler die is niet lek as van de wasgate gaat gewoon op en neer als je het vacuum slang dicht knijpt.
maar als zou de intercooler lek zijn kan hij toch niet in zij noodloop springen,dat heb ik nog nooit meegemaakt ,wel dat de auto trager is.
bedrading rekeneenheid doorgemeten,luchtfilter vervangen.
weet je nog wat ,graag

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.