Renault Laguna: Olie spuit uit motorblok - oliedrukprobleem niet traceerbaar

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DCI

Reanult Laguna 2.2 DCI, bouwjaar 2002, kilometerstand ca. 190.000.

== ==

Bij een gedwongen stop i.v.m. een oververhitte motor (poreuze slang in het koelsyteem) bleek tevens olie uit de zijkant van het motorblok te spuiten. De ANWB dacht aan een kapotte koppakking en heeft de auto naar mijn garage laten slepen.
Onderzoek wees echter uit dat het geen koppakking betrof maar een kapoote kunststofdop in de zijkant van het motorblok achter de distibutieriem. De garage heeft deze dop vervangen, alles weer gemonteerd en vervolgens de auto weer laten draaien. Echter deze nieuwe dop werd (bij stationair toerental) er direct weer uitgedrukt en de olie werd er weer uitgepompt.....

Navraag bij zowel een renaultdealer als ook bij een motorfabriek heeft tot nu toe nog geen resultaat opgeleverd. Ondertussen is ook al het kleppendeksel gedemonteerd en bekeken maar het probleem lijkt daar niet vandaan te komen.


Heeft iemand enig idee waar deze oliedruk (dus onderin het blok) door opgebouwd kan worden en hoe het probleem gelokaliseerd en/of verholpen kan worden?

Alvast bedankt voor de reactie(s)!

Hans M Laguna 2.2DCI

Geplaatst door Hans M Laguna 2.2DCI (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Als je de zoekfunctie gebruikt kan je een topic vinden over een 2.2dci die zijn peilstok er keer op keer uitgooide ik geloof dat die wel de oplossing had gevonden. Is ook een renault.

Hans M Laguna 2.2DCI (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Dat topic had ik al gevonden maar hier bleek het probleem zich voor te doen bij gebruik van de turbo => volgens mijn garage kan dit dus niet het probleem zijn bij een stationair lopende motor.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Nee dat kan idd goed. ik kan hem zelf niet meer terug vinden die topic.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Wat was de gemeten oliedruk ?

Gr Stefan

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

is dat niet een afdekdop van de nokken as?
kijk eens of ie druk in t carter opbouwd
carter ventilatie dicht geslibt met de bekende mayo

Diag (0) PRO, 14 jaar geleden

Hey,

Heb het zelf ook eens mee gemaakt met een auto van de garantie, heb toen bij de importeur koprevisie aangevraagd omdat wij geen andere moeglijkheid zagen. Zij stonder er toen op om het kleppendeksel/Inlaatspruitstuk te vervangen (dit is een geheel). Ik begreep het toen ook niet want ik zag het nut niet van in maarja zij moesten het betalen. Uit eindelijk bleek wel dat ze gelijk hadden, je kunt er niets aan zien maar hij is dan inwendig gescheurd en bouwt hij teveel druk op.

Kortom vervang het inlaatspruitstuk maar (Moeten officieel ook de verstuiver leidingen mee) en dan ben je er van af 100% zeker.

Met vriendelijke groet,

Erik van Sloten

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

idd het inlaatspruitstuk heb er al diverse vervangen omdat de dop die in de disributie kap zit ter hoogte van de brandstofpomp er uit werdt gedrukt.er is niks aan te zien maar is inwendig gescheurd

Hans M Laguna 2.2DCI (0), 14 jaar geleden

Allen,

Bedankt voor jullie reacties. Ik zal eea doornemen met mijn garage, vooral die tip van een 'onzichtbaar' gebrek in het kleppendeksel/inlaatspruitstuk is handig. Bij demontage van het kleppendeksel is namelijk geen gebrek geconstateerd. Verder zal ik hem vragen de carterventilatie na te kijken.

Groet,

Hans

Ps. verdere suggesties zijn uiteraard nog meer dan welkom.

Hans M Laguna 2.2DCI (0), 14 jaar geleden

Heren,

Voor de zekerheid: de dop wordt er vrijwel direct na het starten en met stationait toerental uitgeperst => kan dit ook door een kleppendeksel/inlaatspruitstuk komen of is daarvoor (turbo)druk of een hoog toerental noodzakelijk?

Groet,

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.