Renault Clio: Oliedruklamp van Clio2 brandt niet als er geen oliedruk is.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V automaat

Als ik het contact aanzet branden alle controlelampjes op het dashboard even. Ook de oliedruklamp. Na een paar seconden gaan alle lampjes uit, behalve die van de dynamo en de STOP-lamp. De oliedruklamp gaat dus uit terwijl de motor nog niet draait. Ik heb de oliedruksensor vernieuwd maar dit had geen resultaat. Heeft iemand hier ervaring mee of moet ik de gehele bedrading en het dashboard laten controleren? Alvast dank voor uw reactie.

atg01

Geplaatst door atg01 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit klopt. Bij meerdere auto's werkt dit zo.

atg01 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie. Bedoelt u dat dit zo hoort? Maar als de motor niet draait is er geen druk en zou de oliedruklamp toch moeten branden? Want wat gebeurt er als ik over een steen rijd, het carter scheurt en de olie loopt weg..... Dan zal de oliedruklamp volgens mij ook niet oplichten....

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Jawel, dan wel.

atg01 (0), 11 jaar geleden

Oké, een hele geruststelling....

atg01 (0), 8 jaar geleden

Niets aan de hand dus, ik heb weer wat geleerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.