Renault Clio: ventilator van de radiateur slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dti

hoi,

ben er sinds kort achtergekomen dat mijn fin niet aanslaat en werd de koelvloestof temp te hoog. ben nu even bezig geweest en nu is mijn vraag hoeveel sensors heeft mijn clio ik kan er namelijk 1 vinden bij het termostaathuis bij het blok met 4 draden. ik heb dit blokje erafgehaald en was wat aan het trekken en duwen bij de zekeringkast bij de motor bij de accu en zag dat de draden allemaal groen waren en terwijl dat blokje eraf was begon de fin te draaien? en later was ik weer wat aan het trekken en duwen en en ging de fin weer uit nu was er een draad los van de zekeringkast die op het relai zat aangesloten zwartte blokje!! heb ik hier en daar weer wat draden vastgezet en als ik de motor nu start gaat de fin draaien (heb het blokje op het thermostaathuis nog steeds los) en als ik hem uitzet gaat ie weer uit!! zak morgen eens kijken als ik het blokje er weer opzet dat de fin stopt en gaat werken zoals het hoor?? maar omdat ik hem morgen nog moet gebruiken laat ik het blokje er eerst af. heb nu geen meting meer in de auto maar dat geeft even niets de fin draait en ik kan rijden maar wl dit wel zo snel mogelijk oplossen?? dus zit er ergens nog een sensor ik kan niets meer vinden??

ik hoop dat jullie me wat verder opweg kunnen helpen??
groetjes bvhouten

bvhouten

Geplaatst door bvhouten (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

De schakelaar voor de fan zit in de radiateur....

bvhouten (0), 10 jaar geleden

Hoi,

dan moet ik daar nog eens heel goed kijken, maar volgensmij heb ik maar 1 sensor op het termostaathuis. het gaat om een clio uit 2000 met airco!!
Heb het blokje er vandaag weer opgezet en het relais bakje houder allemaal ingespoten met antioxydant en de draden die stuk waren met een stekkertje weer gemaakt, en tot nu toe lijkt alles te werken.. vind wel dat de fin laat aanslaat maar de temp. meter in de auto staat dan ongeveer in het midden.....

maar zal nog eens kijken naar de schakelaar voor de fin op de radiateur kan die echt nie vinden...

thanks

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

koelvin, fan of ventilator. In ieder geval geen fin, die wonen in scandinavië.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.